Başladığı gibi bitti!

0

Başladığı gibi bitti!

FIFA Dünya Kupası B Grubu mücadelesinde İngiltere ile ABD golsüz berabere kaldı.

 

Al Bayt Stadı’nda oynanan mücadeleyi, Venezuelalı hakem Jesus Valenzuela yönetti. TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı. Her iki taraf da sahadan bir puanla ayrıldı.

Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere sahaya; Pickford; Trippier, Stones, Maguire, Shaw; Bellingham, Rice; Saka, Mount, Sterling; Kane 11’iyle çıktı.

Gregg Berhalter’in ekibi ABD ise maça; Turner; Dest, Zimmerman, Ream, Robinson; McKennie, Adams, Musah; Weah, Wright, Pulisic 11’iyle başladı.

Temposu düşük başlayan mücadelede ilk tehlikeli atak İngiltere’den geldi. Ceza alanında hareketlenen Kane’in vuruşunda, Zimmerman’ın müdahalesiyle top kornere gitti.26 dakikada sağ taraftan ortalanan topa ceza alanında McKennie gelişine çok güzel vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

İran’ın Galler’i yenmesiyle puana daha çok ihtiyacı olan ABD, 33. dakikada gole çok yaklaştı. Chelsea forması giyen Pulisic’in ceza alanı sol çaprazından sert şutunda, üst direğe çarpan topu savunma uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ikinci yarısında iki takım da net fırsat yakalayamadı. İngiltere Harry Kane’in 90+3. dakikadaki kafa vuruşuyla gole yaklaştı ancak bu pozisyonda da top yandan auta gitti. Mücadele başladığı gibi golsüz sona erdi.

Bu sonuçla İngiltere B Grubu’nda puanını 4’e, ABD ise 2’ye yükseltti.

İngiltere, gruptaki ilk maçında İran’ı 6-2 gibi farklı bir skorla mağlup ederken, ABD ise Galler ile 1-1 berabere kalmıştı.

Gruptaki son maçlarda İran-ABD ve Galler-İngiltere karşılaşmaları oynanacak. İran 3, Galler 1 puana sahip.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here