Türkiye Cumhuriyetiyle yaşıt Baylan Pastanesi’ni konu alan “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” Sergisi açıldı.

0

Türkiye Cumhuriyetiyle yaşıt Baylan Pastanesi’ni konu alan “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” Sergisi açıldı.

İstanbul kültür mirası için önemli bir yeri olan Baylan Pastanesi’nin 100. yaşına özel düzenlenen “İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven” sergisi YapıKredi bomontiada izlenebilir.

Sergi, işletmenin yaşadığı dönüşüm, pastacılık alanındaki yaptığı çalışmalar, İstanbul kültürüne yaptığı katkılar ve önemli tatlıların hikayelerine yer veriyor.

Sergi’de , Baylan’ın tarihine ışık tutan fotoğraflar, belgeler, geçmişten günümüze kullanılan mutfak ekipmanları, birbirinden farklı tasarımlardaki çikolata ve şekerleme kutuları yer alıyor.

Küratörlüğünü Sevecen Tunç’un yaptığı, tasarım ve kurgusunu ise Burçak Madran’ın üstlendiği sergi 29 Mart’a kadar her gün saat 11.00-20.00 arasında ziyaret edilebilir.

Türkiye Cumhuriyetiyle yaşıt Baylan Pastanesi, 1923 yılında, Filip Lenas tarafından kuruldu.

1925’te Karaköy, 1962 yılında da Kadıköy şubesi açıldı.

Baylan Pastanesi’nin imza lezzeti, Klasik İstanbul Lezzetleri arasına giren ve Harry Lenas tarafından reçetesi oluşturulan Kup Griye idi.

Kup Griye

Vanilyalı, karamelli dondurma, krem şanti, balbadem ve karamel sosuyla karıştırılarak hazırlanan Kup Griye, 1954 yılından bu yana misafirlerini aynı tarif ve lezzetle karşılıyor.