Moskova’daki terör saldırısını gerçekleştirenler yakalandı! Can kaybı da 143’e yükseldi

0

Moskova’daki terör saldırısını gerçekleştirenler yakalandı! Can kaybı da 143’e yükseldi

Sputnik Türkiye’de yer alan haberde, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov’un Crocus City Hall’deki saldırıya doğrudan katılan 4 kişi dahil toplamda 11 kişinin yakalandığını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e bildirdiği duyuruldu.

yandan ‘Baza’ isimli Telegram kanalından saldırganların kimliği ve fotoğrafları yayıldı.

Nasridinov Makhmadrasul (37), Ismonov Rivozhidin (51), Safolzoda Shokhinjonn (21) ve Nazarov Rustam’ın (29) saldırganlar olduğu bildirildi.

Öte yandan, devlet medyası RIA Novosti, 5 saldırganın el bombası ve yangın bombası atarak binada yangına da yol açtığı bildirildi. Haber ajansı ayrıca şüphelilerin beyaz bir Renault arabayla olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi. Bir başka haber ajansı Rusya 24 ise mekanın çatısının kısmen çöktüğünü bildirdi. Rusya 24’e göre katliam, Picnic grubunun konseri öncesinde patlak verdi. Grubun menajeri devlet medyasına sanatçıların zarar görmediğini söyledi.

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından yapılan açıklamada, konser salonuna gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 93’e yükseldiği bildirildi. Son olarak hayatını kaybedenlerin sayısı 143’e yükseldi.