“TOPLU AŞI VE KAPANMA; ASLA!”

0

“TOPLU AŞI VE KAPANMA; ASLA!”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’la ilgili olarak toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirlerin asla uygulanmayacağını duyurdu.

Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hatay Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Ersin Mahmutoğlu’nun Kovid-19 Eris varyantından öldüğü yolundaki iddiaları hatırlatarak ölüm sebebiyle ilgili iddiaları yalanladı.

“AŞI ÜRETİCİLERİNİN GERÇEKÇİ OLMAYAN PROPAGANDASI”

Fahrettin Koca Eris varyantı üzerinden bir propaganda yürütüldüğünü belirtti ve şunları kaydetti: “Bu propaganda, Eris varyantı sebebiyle, tıpkı salgının başlarındakine benzer, şu an için asla gerçekçi ve gerekli olmayan, bilimsellikten tamamen uzak tedbirlerin uygulanmasına ve aşı kampanyaları başlatılmasına yöneliktir. Her ürünün üreticisi gibi, aşı üreticileri de ürettikleri ürünün daha fazla alıcı bulmasını isteyebilirler. Ama bilim buna bakmıyor. Gereksiz bir ilacı kim kullanmak ister, onu hangi hekim önerebilir? Öneriyorsa o tıp ahlakına bağlı bir hekim midir?”

GRİPLE NASIL MÜCADELE EDİLİYORSA KOVİD-19’LA DA ÖYLE

Sağlık Bakanı, söz konusu kampanyaların sosyal depresyona yol açtığını bunun da önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirtti.

Bakan Koca, Kovid-19 ile mücadelede radikal tedbirler almaktan aşı uygulamasına, insan sağlığı için ne gerekiyorsa hepsini milletçe uyum içinde yaptıklarını aktardı.

Şimdi gündemde olan küresel ve yerel propagandanın boyun eğdirme çabası olduğunu vurgulayan Koca, şunları kaktardı:

“Boyun eğmeyiz, eğmeyeceğiz. Bu söz konusu bile olamaz. Toplu bir aşı kampanyası ya da kapanma benzeri tedbirler asla uygulanmayacak. Kovid-19, artık griple nasıl mücadele ediliyorsa tıpkı öyle mücadele edilecek bir hastalıktır. 85 milyon müsterih olsun.