9.4 C
Türkiye
Salı, Nisan 23, 2024
Ana Sayfa Son Haber ! GÜNCEL Güzelleşmek isteği hayatına mal oldu. Estetik ameliyatından 5 gün sonra yaşamını yitirdi!

Güzelleşmek isteği hayatına mal oldu. Estetik ameliyatından 5 gün sonra yaşamını yitirdi!

0

Kayseri’de yaşayan 3 çocuk annesi ev hanımı Ahu Gültekin (42), yaklaşık 1.5 ay önce özel bir hastanede 10 diş implantı yaptırdı.

Ameliyatın ardından Gültekin, bir hastanede 22 Mart’a burun, elmacık kemiği ve kulak estetiği için randevu aldı. Bir süre sonra telefonla aranan Gültekin’e ameliyatının 11 Mart’ta yapabileceği söylendi.

Bunun üzerine sabah saatlerinde hastaneye giden Ahu Gültekin’in ameliyatını, iddiaya göre asistan doktor F.G. gerçekleştirdi. 9 saat süren ameliyatın ardından Gültekin kendine geldiğinde lavaboya gitmek istedi.

Lavaboya gittiği sırada yere yığılan Gültekin’in kalbinin durması sonucu beynine pıhtı attı. Yoğun bakıma kaldırılan Ahu Gültekin, 5 günlük yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Ailenin şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, hastanede görev yapan Prof. Dr. İ.Ö. ve asistan doktor F.G.’nin ifadelerine başvurulacağı belirtildi.

Yaşananları anlatan Ahu Gültekin’in kardeşi Mustafa Gültekin, Ameliyat olacağından bilgim vardı. Normalde ayın 22’sinde olacak ameliyatı ayın 11’ine çekip sizi ameliyata alalım’ demişler. 3 saat sürmesi gereken ameliyat 9 saat sürüyor. Ablam ameliyattan çıkıp, ‘lavabo ihtiyacım var’ diyor. Bilinci yerine geldikten sonra lavabo ihtiyacını gideriyor.

Çıktıktan sonra olduğu gibi dizlerinin üzerine çöküyor. Orada 10 dakika kalp müdahalesi yapılıyor. Daha doğrusu kalbi durmuş. Beynine pıhtı atıyor. Kalbinin sağ tarafı büyüme yapmış. Bunun sonucunda da yoğun bakıma kaldırılıyor. Bize beyin ölümünün gerçekleştiğini söylemediler. Ablam için “Kalbine adrenalin veriyoruz, yaşayacak, kurtaracağız’ dediler. En sonunda çekilen tomografisinde beyin ölümünün gerçekleştiğini belirttiler.

                                  Ahu Gültekin

Olayla ilgili hastane yetkilileri ise, konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını söyledi.