ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜNCE, YENİ YARDIM GÜZERGAHI AKIL EDİLDİ. İSRAİL’DEN YOLA ÇIKAN YARDIM GAZZE’YE ULAŞTI.

0

ÇOCUKLAR AÇLIKTAN ÖLÜNCE, YENİ YARDIM GÜZERGAHI AKIL EDİLDİ. İSRAİL’DEN YOLA ÇIKAN YARDIM GAZZE’YE ULAŞTI.

Gazze’de açlık tehlikesi ciddi boyutlarda kendini göstermeye, çocuklar ölmeye başlayınca; binlerce Filistinli çocukta yetersiz beslenme görülünce yardım ulaştırmak için daha önce akla gelmeyen çareler uygulamaya konuluyor. Deniz yolunun farkına varıldı ve Refah dışında başka yardım ulaştırma güzergahları akıl edildi. İsrail’den yola çıkarılan Birleşmiş Milletler Gıda Programı’na ait konvoy, İsrail Ordusu’nun güzergahını kullanarak Gazze’ye ulaştı.

Kuzey Gazze’deki Filistinliler 3 haftadan sonra nihayet gıda yardımı alabildiler. BM Gıda Programı’nın tedarik ettiği yardımları taşıyan konvoy 6 kamyondan oluşuyor.

Yardımın Gazze şehrindeki 25 bin kişiye yeterli olabilecek miktarda olduğu belirtildi.

İsrail Ordusu, yeni güzergahın yardımların Hamas’ın eline geçmemesi için organize edilen pilot bir uygulama olduğunu duyurdu.

Gazze’de İsrail’in engellemeleri yüzünden gıda yardımı yeterince yapılamayınca çoğunluğu çocuk 27 kişinin açlıktan öldüğü de duyurulmuştu. Ayrıca bölgedeki nüfusun dörtte birini oluşturan yaklaşık 580,000  kişinin açlık sorunuyla karşı karşıya olduğu açıklanmıştı.