İstanbul Sinema Müzesi,  “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri”ne aday gösterildi.

0

İstanbul Sinema Müzesi,  “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri”ne aday gösterildi.

İstanbul Sinema Müzesi, düzenlenen  “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri”ne aday gösterildi. 200 yıla yaklaşan barok mimarisiyle dikkat çeken müze, Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından düzenlenen bu prestijli ödül için üç koleksiyoner ve iki enstitü ile birlikte adaylar arasında yer aldı. Müze, uluslararası müzecilikte yenilikçi süreçleri teşvik etme amacı güden bu ödüle layık görülen ilk üç sinema müzesinden biri olarak öne çıkıyor.

İstanbul Sinema Müzesi, farklı yaş gruplarına yönelik eğitim içerikleri, atölyeler, film okumaları ve seçkin film gösterimleri ile ziyaretçilere kapsayıcı bir deneyim sunuyor. Ayrıca müze bünyesinde yapay zeka teknolojisiyle gerçekleştirilen film restorasyonları ile geçmişten günümüze kadar var olan ancak kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış arşivlerdeki kültür mirası gün yüzüne çıkarmak amaçlanıyor.

Atlas 1948 Sineması/Sahnesi ise her yıl birçok festival, sahne sanatları performansı ve sektör buluşmasına ev sahipliği yaparak müze ile bütünleşen bir yapıya sahip.

Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nün  sahipleri, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilecek EMYA Yıllık Konferansı ve Ödül Töreni’nde belli olacak.

İstanbul Sinema Müzesi İstiklal Caddesinde bulunuyor.

Faaliyet gösterdiği yapı, 19’uncu yüzyıl sonuna özgü Neoklasik üslup özelliklerini taşıyan bir cephe düzenine sahiptir. Eşsiz tavan süslemeleri, alçı rölyefleri, mermer şömineleri, marküteri parke döşemeleri ve birçok mimari elemanı ile döneminin sanatını yansıtır.