Çalışma; Günde iki kez alınan TARÇIN hassas kişilerde diyabeti önleyebilir

0

Çalışma; Günde iki kez alınan TARÇIN hassas kişilerde diyabeti önleyebilir

Bir çalışma , diyetinizi günde iki kez tarçınla renklendirmenin,  hastalık riski taşıyan kişilerde diyabetin önlenmesine yardımcı olabileceğini öne sürüyor.

Los Angeles Üniversitesi’ndeki araştırmacılar,  kabaca bir çay kaşığı tatlı baharat tüketmenin, prediyabetli kişilerde kan şekeri düzeylerini önemli ölçüde azaltabildiğini ve potansiyel olarak tam yaylı diyabeti önleyebildiğini buldu.

Bilim insanları, prediyabet teşhisi konulan 18 aşırı kilolu veya obez yetişkini çalışmaya aldı.

Katılımcılara bir ay boyunca beyaz ekmek ve makarna gibi basit karbonhidratlar açısından zengin, ancak sebzelerden yoksun ‘bej’ bir diyet uygulandı .

İki gruba ayrıldılar: Yarısı günde iki kez plasebo kapsülü alırken, diğer grup bir çay kaşığı tarçın içeren bir kapsül aldı.

Takviye alanların, plasebo alanlara göre ‘önemli ölçüde daha düşük’ kan şekeri seviyelerine ve daha küçük glikoz tepe noktalarına sahip olduklarını buldular.

Araştırmacılar, ‘Yaygın olarak bulunabilen ve düşük maliyetli bir takviye olan tarçın, obezite ile ilişkili prediyabetleri olan kişilerde diyete eklendiğinde daha iyi glikoz kontrolüne katkıda bulunabilir’ diye yazdı.

TARÇIN (100 Gram)

Kalori (kcal) 247

Toplam yağ 1,2 g
Doymuş Yağ 0,3 g
Trans yağ 0 g
Kolesterol 0 mg
Sodyum 10 mg
Potasyum 431 mg
Karbonhidrat 81 g
Diyet Lifi 53 g
Şeker 2,2 g
Protein 4 g
C Vitamini3,8 mg
Kalsiyum1.002 mg
Demir8,3 mg
D Vitamini 0 g
IUB6 Vitamini0,2 mg
Kobalamin 0 g
µgMagnezyum60 mg

Daily Mail