Android kullanıcılarının yüzde kaçı iPhone kullanmaya başladı? Neden? 

0

Android kullanıcılarının yüzde kaçı iPhone kullanmaya başladı? Neden? 

Android yerine iPhone modellere geçiş yapan kullanıcı oranı belli oldu. Peki ama insanlar Android yerine neden iPhone tercih ediyor?

Android ve iPhone kullanıcıları arasında yıllardır süren sessiz savaş istatistiklere de yansıyor. Buna göre Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından yapılan araştırma Android yerine iPhone modellere geçiş yapan kullanıcı oranını ortaya koydu. Peki 2023 yılında Android kullanıcılarının yüzde kaçı iPhone kullanmaya başladı?

Android kullanıcıları neden iPhone modellere geçiş yapıyor?

CIRP, her sene ABD’de Android’i bırakıp Apple’a geçen kullanıcı oranını açıklıyor. Yeni orana bakılırsa Android kullanıcıları geçen sene daha az iPhone tercih etmiş. Bunun sebebi bilinmese de halen 2020 ve 2021 oranları tutturulmuş değil.

Android yerine iPhone tercih edenler 2022 yılında yüzde 15 gibi yüksek bir orandaydı. Bu oran 2023 yılında ise yüzde 13 seviyesine kadar düştü. 2020 ve 2021 yıllarında ise Android kullanıcılarının yüzde 11’i iPhone kullanmaya başladı.

Araştırmada kullanıcıların neden Android yerine iPhone modellere geçiş yapma nedenlerini açıkladı. İşte Android yerine iPhone tercih eden kullanıcıların en çok dile getirdiği dört neden:

Android modelin eskimesi ya da kronik sorunlara sahip olması

Kullanıcıların önemli bir kısmı eski Android telefonun kronik sorunları nedeniyle iPhone kullanmaya başlıyor. Özellikle Android üreticileri amiral gemisi modelleri bile üç seneden fazla güncellemek istemiyor. Bu da kullanıcıları iPhone almaya itiyor.

Yeni telefon özellikleri

iPhone’a geçiş yapan Android kullanıcıları yeni iPhone özelliklerini de dikkate alıyor. Her ne kadar yeni Android modeller bazı yönlerden iPhone’un önünde yer alsa da iPhone her yeni güncelleme de yeni özellikler kazanıyor. Hem de Apple, her iPhone modeline beş yıl güncelleme garantisi veriyor. Bu da kullanıcıların geçiş yapmasında önemli etmenler arasında.

Maliyet

Ülkemiz için çok geçerli olmasa da iPhone genel olarak amiral gemisi bir Android modelden daha az maliyetli olabilyor. Yine burada kullanıcıların ikinci el satış fiyatları,uzun süre kullanım gibi faktörleri de göz önüne aldığı da ortada.

Topluluk bağlantısı

Android yerine iPhone tercih eden bazı kullanıcılar ise aileleri ve çevreleriyle daha kolay entegre olabilen bir işletim sistemi için iPhone’a geçiş yapıyor. Özellikle FaceTime ve iMessage gibi iOS’a özel uygulamalar bu tercihte önemli pay sahibi.

Her ne kadar Android yerine iPhone tercih eden kullanıcı oranı az gibi görülse de iPhone bildiğiniz gibi her sene sadece dört model ile karşımıza çıkıyor. Bu anlamda toplam Android kullanıcı sayısı her zaman için iPhone’un oldukça önünde. Bu anlamda 2023 rakamlarına göre Android kullanıcı oranı yüzde 61, iPhone ise yüzde 39 seviyesinde.

Shift Delete