Çalışma: Kahve telvesi Alzheimer ve Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılabilir.

0

Çalışma: Kahve telvesi Alzheimer ve Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılabilir.

ABD’de Ph.D. Mahesh Narayan tarafından denetlenen bir ekip, kafeik asit bazlı Harcanmış kahve telvelerinden elde edilebilen Karbon Kuantum Noktaları (CACQD’ler), beyin hücrelerini çeşitli nörodejeneratif hastalıkların neden olduğu hasarlardan koruma potansiyeline sahip.

Bir fincan kahvenin atıklarıyla yapılan kafeik asit bazlı Karbon Kuantum Noktaları, nörodejeneratif bozuklukların tedavisinde umut vaat ediyor.

CACQD’ler kahvede bulunan bir tür antioksidan olan kafeik asitten türetilirler.

Teksas Üniversitesi’nden Profesör Mahesh Narayan’a göre, bileşik benzersizdir çünkü kan-beyin bariyerini aşabilir ve organı etkileyebilir.

“Amacımız, mümkün olduğu kadar çok hasta için yönetilebilir bir maliyetle, bu durumların çoğunu önleyebilecek bir çözüm bulmaktır.”

CACQD’ler , kafeik asidin karbon yapısını değiştirmek için öğütülmüş kahve numunelerinin 20°C’de dört saat pişirilmesiyle yapılır .

Araştırmacılar, ilaç adayının, Parkinson da dahil olmak üzere çeşitli rahatsızlıklarla bağlantılı vücutta bulunan serbest radikallerin (serbest radikallerin) ortadan kaldırılmasına ve bunların test tüpü deneylerinde hasara neden olmasını engellemeye yardımcı olduğunu buldu.

Araştırmacılar, aynı zamanda Alzheimer’a neden olan amiloid proteinlerinin oluşumunu da önemli bir yan etki olmaksızın önlediğini söyledi.

Uzun vadeli bir hap üretme hedefiyle Alzheimer ve Parkinson tedavisinde ne kadar etkili olduğunu görmek için ilaçları daha fazla test etmeyi umuyorlar.