Dünya genelinde kadınların ortalama kalça büyüklüğü ortaya çıktı: ABD ilk 5’e giremedi, İngiltere ise zirveye yaklaşamadı

0

Dünya genelinde kadınların ortalama kalça büyüklüğü ortaya çıktı: ABD ilk 5’e giremedi, İngiltere ise zirveye yaklaşamadı

Araştırmacılar 17 ülkeyi ortalama kadın kalça ölçülerine göre sıraladı

Sıralamada Güney Afrika birinci olurken, Hindistan son sıralarda yer aldı.

Pazar araştırma şirketi GitNux  tarafından toplanan veriler , 17 ülkedeki kadınların ortalama kalça boyutunu ayrıntılı olarak açıkladı; bu genellikle kalça büyüklüğüne karşılık geliyor.

Ortalama kalça büyüklüğü 41,73 inç olan Güney Afrika ilk sırayı alırken onu Arjantin (41 inç) ve – belki de şaşırtıcı bir şekilde – İsveç  (40,9 inç) izledi.

ABD listede yer almazken, ilk beşe bile girmeyi başaramadı.

Uzun süredir büyük kalçanın dünya başkenti olarak kabul edilen Brezilya , veri setine dahil edilmedi.

Arjantin ortalama 41 inçle yakın bir ikinci geldi. Başkenti Buenos Aires, BBL gibi prosedürlerin de dahil olduğu bir dünya plastik cerrahi merkezi olarak görülüyor.

Kadınların uzun, zayıf ve sarışın olduğu yönündeki stereotipe rağmen İsveç, 40,9 inç ile üçüncü en büyük kalça büyüklüğüne sahipti.

Yunanistan ve Almanya sırasıyla 40,74 ve 40,6 inç ile ilk beşte yer aldı.

Bu arada ABD, ortalama 40,2 inç ile altıncı sırada yer aldı.

Hintli kadınlar yalnızca 36,1 inç ile en ince kalçalara sahipti; bu, Hindistan’ın yaklaşık 200 ülke arasında  ikinci en düşük obezite oranına sahip olmasından kaynaklanıyor olabilir .

Araştırmacılar bu ülkelerin neden bu şekilde sıralandığına dair neden sunmadı; ancak ülke verileri ve araştırmalar obezite, plastik cerrahi verileri ve bölge sakinlerinin kemik yapısının oranları açıklayabildiğini gösteriyor.

Rutgers Üniversitesi’nden evrimsel antropolog Darcy Shapiro, Massive Science dergisine, insanların diğer memelilere kıyasla daha büyük arka kısımlara sahip olacak şekilde evrimleştiğini, çünkü esas olarak iki ayak üzerinde yürüyen tek canlının biz olduğumuzu yazdı.

Zamanla araştırmalar, daha büyük kalçaların, bir kadının gençliğinin ve doğurganlığının bir işareti olması nedeniyle arzu edilen bir özellik olarak geliştiğini de buldu.