Kadın sultanlar ne giyerdi? Ünlü tasarımcı Sabiha Alakuşu’ndan Osmanlı ve Cumhuriyet temalı defile

0

Ünlü moda ve tasarımcı sanatsal tarih araştırmacısı Sabiha Alakuşu’nun hem hikayelerini hem de kendi dönemlerinde büyük ün almış Osmanlı kadın sultanlarının giydikleri kostümlerinin defilesi İstanbul üniversitesi’nde düzenlenen ödül töreninde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Cemiyet ve sanat çevrelerinin katılımı ile gerçekleşen gece muhteşem kostümlerin tanıtımı ve anlatımı birbirinden güzel ve ünlü mankenlerin sunumuyla izleyenleri büyüleyen ünlü model ve oyuncu Nergiz Limanlı, ve Nur Sarı, Binnur Gülbey, Hande kaya, ve Güldeniz Açıkel adeta geceye katılanlara geçmişin bütün izlerini hissettirdi.

Sergilenen kostümler, uluslararası arenada bir çok ödülün sahibi ünlü modacı Sabiha ALAKUŞU tarafından tasarlandı.

Her bir ürünün üzerinde belki de aylarca çalıştıklarını belirten ünlü moda ve tasarımcı bu kostümlerin hikayelerinden tutunda o dönemde sultanların yaşamlarını araştırdıklarını bununla beraber hangi renklerin hangi sultan tarafından tercih edildiğini kumaşından dikimine kadar her bir detayı Araştırdıklarını belirtti.

Bunun yanında dünyanın bir çok ülkesinde Osmanlı tasarımlarını gönderdiklerini ve defalarca dünya birincilikleri alan Alakuşu: ‘Benim tasarladıklarım bu kostümler Osmanlı’nın yaşayan yüzü olarak dünyanın bilmesini istiyorum ve yıllardır araştırarak, gözleyerek bunu yapıyorum ve yapmaya devam edecem’ dedi.

İstanbul üniversitesinde gerçekleşen ödül töreninde birbirinden güzel modeller izleyenleri adeta büyüleyen mankenler Sabiha Alakuşu imzalı Osmanlı ve Cumhuriyet temalı kostümleriyle ile geceye damgasını vurdu.

Ünlü modacı bu yaz dünyanın bir çok yerinde defilemiz olacaktır dedi.

Haber: Ali Osman ARLI