Demans hastalarına bilim insanlarından tavsiye; Günlük tutun!

0

Demans hastalarına bilim insanlarından tavsiye; Günlük tutun!

Çeşitli nedenlerle günlük tutmanın popülaritesi artıyor.

Çocukluğumuzun “Sevgili Günlük” günleri sırlarımızı ve hayallerimizi güvenli bir şekilde ifade etmenin bir aracından çok daha fazlasıydı.

Günlük tutmak, örneğin stresi azaltmak için harika bir yoludur.  Fikirlere ilham vermek için yazma, çizme ve hatta sadece karalama yaratıcı ifadeye izin verir. Ama belki de günlük tutmak evde  demans bakımı için bir kaynak olarak en avantajlı yoldur.

Araştırmacılar ayrıca ahşap işleri, metal işleri, resim veya çizim gibi sanatsal faaliyetlerin ve gazete okumak veya müzik dinlemek gibi pasif zihinsel faaliyetlerin hastalığa yakalanma riskini yüzde 7 oranında azalttığını buldular.

Öte yandan, sosyal gezilerin ve etkileşimlerin herhangi bir etkisinin olmadığını keşfettiler.

Avustralya’daki Monash Üniversitesi’nden ekip, “Yaşlı yetişkinler için, yaşam tarzını zenginleştirmek özellikle önemli olabilir, çünkü günlük rutinlerde yapılan değişiklikler yoluyla demansın önlenmesine yardımcı olabilir.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre, dünya çapında yaklaşık 50 milyon bunama hastası var ve her yıl yaklaşık 10 milyon yeni vaka var.

2021’de yapılan bir araştırma, küresel bunama vakalarının yaşlanan nüfus nedeniyle 2050’ye kadar neredeyse üç katına çıkarak 152 milyonun üzerine çıkacağını tahmin ediyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here