Karınca Haklıymış… Zevküsefanın Sonucu: Cinsel Yolla Bulaşan Bir Mantar Ağustos Böceklerini Hiperseksüel ve Eşcinsel Yapıyor!

0

Karınca Haklıymış… Zevküsefanın Sonucu: Cinsel Yolla Bulaşan Bir Mantar Ağustos Böceklerini Hiperseksüel ve Eşcinsel Yapıyor! 

Geçen hafta, CBS News , bu baharda trilyonlarca böceğin onlarca, hatta belki yüzyıllardır görülmeyen çok büyük sayılarda ortaya çıkmasının beklendiğini ve bunun bir bilim insanının deyimiyle “ağustosböceği-geddon” ile sonuçlanacağını bildirdi. Üstelik böceklerden bazıları, Massospora cicadina olarak bilinen cinsel yolla bulaşan bir mantar patojeniyle enfekte olan “zombi ağustosböcekleri” olacak.

Mantar onları hiperseksüel ve eşcinsel yapıyor.

West Virginia Üniversitesi’nden mikoloji ve orman patolojisi profesörü Matthew Kasson, CBS’ye, enfekte olduğunda ağustosböceğinin cinsel organlarının önümüzdeki hafta içinde düşeceğini, mantarın patlayıp vücudunun yaklaşık üçte birini kapladığını söyledi. Ancak aynı zamanda mantar, erkek ağustosböceklerini cinsiyetlerine bakılmaksızın diğer böceklere karşı süper azgın hale getiren bir amfetamin üretiyor.

Kasson, “Örneğin erkekler dişilerle çiftleşmeyi deneyip başarısız olacaklar, çünkü yine onların arka tarafı bir mantar.” dedi. “Ama aynı zamanda erkeklerin kendilerine gelmesini sağlamak için kadın gibi davranacaklar. Bu da enfekte bir kişinin temas ettiği ağustosböceklerinin sayısını ikiye katlıyor.”