📽️ Don Kişot, Ankara’da sahneleniyor

0

📽️ Don Kişot, Ankara’da sahneleniyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), İspanyol yazar Miguel de Cervantes’in en önemli eserlerinden biri olan Don Kişot’u bugün, Dünya Dans Günü’nde 18 yıl sonra yeniden sanatseverlerle buluşturuyor.

Ayşem Sunal Savaşkurt’un sahneye koyduğu eserde, eser sorumlusu Almula Özlem, Elif Fırat, orkestra şefleri dönüşümlü olarak Deniz Olivera Erdinç, Tolga Atalay Ün, dekor tasarım Özgür Usta, kostüm Tasarım Tülay Şimşek ve ışık tasarım Bülent Arslan imzası taşıyor. Ludwig Minkus’un bestesiyle Marius Petipa tarafından ilk kez 1869 yılında Moskova’da Bolşoy İmparatorluk Tiyatrosu’nda sahnelenen eserin, klasik bale dünyasının en pırıltılı ve ihtişamlı eserlerinden biri olduğu belirtiliyor.

Sezonun ilk Don Kişot temsilinde; ‘Kitri’ Sultan Menteşe, ‘Basilio’ İlhan Durgut, ‘Don Kişot’ Hakan Odabaşı, ‘Sancho Panza’ Uluç Aytan, ‘Gamache’ Hüseyin Acar, ‘Larenzo’ Tarkan Serengül, ‘Espada’ Berkay Saraçoğlu, ‘Mercedes’ Serapsu Gürman, ‘Amor’ Lara Veli, ‘İki Arkadaş’ Güleycan Kocabey- Deniz Derelioğlu, ‘Rüya Kraliçesi’ Beril Baştürk, ‘Çeri Başı’ Kadir Okurer tarafından sanatseverlerle buluşuyor.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here