Çitçi tarlayı sürerken sabana takıldı. M.Ö. 4. yüzyıl Erken Helenistik Dönem’e ait mezar bulundu

0

Çitçi tarlayı sürerken sabana takıldı. M.Ö. 4. yüzyıl Erken Helenistik Dönem’e ait mezar bulundu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Meşelik Köyü’nde Fatma Özyiğit’e ait tarlayı traktörü ile sürmeye çalışan kardeşi Ahmet Karabacak’ın kullandığı traktörün sabanı bir mermere takıldı. Karabacak toprağa 30 santim kadar kazarak yaptığı kontrolde tarihi eser bulduğunu düşünerek Milas Müze Müdürlüğü’ne haber verdi.

image small

Bugün Milas Müze Müdürlüğü’nde görevli arkeologlar ve işçiler toprağı kazmaya başladıklarında Erken Helenistik Dönem’e ait olduğu tahmin edilen ve M.Ö.4. yüzyıla tarihlenen 2,5 metre uzunluğunda 80 santimetre genişliğinde üzeri tamamen kapalı ve bugüne kadar hiç açılmamış bir soyluya ait anıt mezar ile karşılaştılar.

image small

Meşelik Köyü ile Bodrum’da anıt mezar bulunduğunu duyanlar meşelik Köyü’ndeki tarla akın ederek kazı ve kurtarma çalışmalarını yakından izlediler. Mezarın kapağının açılmamış olması vatandaşlar kadar arkeologlarıda heyecanlandırdı.

Üzeri tonlarca ağırlıktaki bir mermer kapak ile kapalı olan mezarın etrafının açıldığı ve birkaç gün içerisinde kapağın kaldırılarak içerisindekilere ulaşılmasının beklendiği belirtildi. Kazı ve kurtarma çalışmaları sırasında çeşitli dönemlere ait kiremit ve seramik parçalar ele geçirildi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here