📽️İlber Ortaylı’dan 16:9 gökdelenlerinin sahibine sert sözler: ‘Edepsiz herif. Bu nasıl bir cüruf bir karakterdir’

0

📽️İlber Ortaylı’dan 16:9 gökdelenlerinin sahibine sert sözler: ‘Edepsiz herif. Bu nasıl bir cüruf bir karakterdir’

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Candaş Tolga Işık ile beraber hazırladığı Cahille Sohbeti Kestim programında açıklamada bulundu.

Ortaylı, Sultan Ahmet Camisi’nin silüetini bozan Zeytinburnu’ndaki 16:9 gökdelenlerinin sahibi Mesut Toprak’ı hedef aldı. Ortaylı, “Bir millet Sultan Ahmet’in yanına onunla eşit boyda pis bir binayı nasıl diker? Bu nasıl bir cüruf bir karakterdir insan inanamıyor buna. Hangi belediye buna müsaade ediyor? Hangi merkezi hükümet müsaade ediyor? Edepsiz bir herif yani. Gelmiş bir yerden. Herifin memleketine bakıyorum, çok insanlar var. Ben Anadolu’yu geziyorum. Bunlar nasıl çıkıyor geliyor oradan ben anlamıyorum” dedi.

Ortaylı şunları kaydetti:

“Bizimkilere benim tavsiyem: Ona buna kaptırıp da yan gelip yatıp da İstanbul da mahvoldu diye konuşmanın gerçekçilikle alakası yoktur. Bizans Yeni Roma’ya yani bizim imparatorluğumuza İstanbul’u kaptırırken karşısındaki tek düşman Türklerdi. Bugün bizim düşmanlarımızın en başında tabiat ve çevre geliyor. Onu kendimiz tahrip ediyoruz. Öbür unsurlar arkasından geliyor. Evvela şu işi bir halletsek çok kıyak olacak. Şimdi yine gelirken yine sinirlendim. Marmara’dan şehre bakarken felaket yahu bu kadar arsızlık olur. Bir millet Sultan Ahmet’in yanına onunla eşit boyda pis bir binayı nasıl diker? Bu nasıl bir cüruf bir karakterdir insan inanamıyor buna. Hangi belediye buna müsaade ediyor? Hangi merkezi hükümet müsaade ediyor? Edepsiz bir herif yani. Gelmiş bir yerden. Herifin memleketine bakıyorum, çok insanlar var. Ben Anadolu’yu geziyorum. Bunlar nasıl çıkıyor geliyor oradan ben anlamıyorum. ”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here