İmamoğlu: “Sağanak yağışın 15.00 itibariyle doğu ilçelerinde etkili olması bekleniyor”

0

İmamoğlu: “Sağanak yağışın 15.00 itibariyle doğu ilçelerinde etkili olması bekleniyor”
– İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu AKOM’da açıklamalarda bulundu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un beklediği sağanak yağış hakkında AKOM’da açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, sağanak yağışının saat 15.00 itibariyle Şile, Pendik, Kartal ve Tuzla’da etkili olmasını beklediklerini bu konuda yeterli önlemlerin alındığını ancak yine de vatandaşların temkinli olması gerektiğini kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “ Yağmur beklentisi içerisindeydik. Bu süreç dünden beri devam ediyor. Bu konuda hem AFAD’ın hem de AKOM olarak bizlerin yaptığı yağmur uyarısıyla beraber bu haftanın başından beri teyakkuzdayız ve süreçle ilgili tedbirlerini rutinin dışına çıkartarak artırmış durumda. Dün itibariyle Arnavutköy, Eyüpsultan, Başakşehir ilçelerinde başlayan ve daha sonra ilerleyen saatlerde Çatalca, Silivri, Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar bölgelerinde yağış etkili olmuştu. Bugün ki yağış çok kayda değer ve insanlarımızı mağdur edecek büyük bir oranda aksilik yaşanmadı” dedi.

Şu an itibarıyla yağışın Kocaeli ve Sakarya hattında daha etkili olacağı öngörüsü olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Saat 15.00’e kadar İstanbul’da bu illerin arasında ancak doğu ilçelerimizde Şile, Pendik, Kartal, Tuzla, hattında daha etkili olacağını öngörüyoruz. Yine de bu günü kontrollü bir şekilde geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here