Mahkeme, yasak kararını iptal etti; ‘Onur Yürüyüşü, demokratik topluma katkı sağlar’

0
Mahkeme, yasak kararını iptal etti; ‘Onur Yürüyüşü, demokratik topluma katkı sağlar’                                                                                                                             

Mersin Valiliği’nin 2022’de şehirdeki onur haftası etkinliklerini ve LGBTİ+ temalı tüm etkinlikleri 15 gün boyunca yasaklamasına ilişkin davada karar açıklandı.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre, Muamma LGBTİ+ Derneği, Valiliğe açtığı davayı kazandı. Mersin 2. İdare Mahkemesi, Anayasa ve uluslararası sözleşmeleri hatırlatarak yasak kararını iptal etti.

Mersin Valiliği’nin “kimi soyut yakınmaları” gerçek kabul ederek ortada suç işleneceğine dair açık ve somut bir delil yokken yasaklama kararı veremeyeceğini vurgulayan Mahkeme, Onur Yürüyüşü düzenlemenin demokratik bir topluma katkı sağlayacağını da belirtti.

Mahkeme oyçokluğuyla verdiği kararda ayrıca, IŞİD’in LGBTİ+’lara saldıracağına dair istihbarat bilgilerine karşı idarenin yasaklama değil, Onur Haftası ve Yürüyüşü’nü koruyacak önlemler alma sorumluluğunu da hatırlattı.

NE OLMUŞTU?

Mersin Valiliği, şehirdeki 2022 Onur Haftası’nı yasakladı. 27 Temmuz’da başlayacak hafta öncesinde Valilik, 15 gün boyunca kentte LGBTİ+ Onur Haftası etkinliklerini yasakladı.

Valiliğin 25 Temmuz’da aldığı karar Onur Haftası sonrasını da kapsıyordu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here