Tur günü; Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Konyaspor Avrupa kupalarında tur için sahaya çıkıyor

0

Tur günü; Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Konyaspor Avrupa kupalarında tur için sahaya çıkıyor

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu rövanşında Fenerbahçe, Çekya ekibi Slovacko ile karşılaşacak.

UEFA Konferans Ligi 3. Turu rövanş maçlarında da Medipol Başakşehir, İzlanda takımı Breidablik ile, Konyaspor da Liechtenstein temsilcisi Vaduz ile mücadele edecek.

Bu sezon Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ve Konyaspor, rövanş maçlarında karşı karşıya gelecek. İlk maçlarda Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir rakiplerini mağlup ederken, Konyaspor ise berabere kalmıştı.

Fenerbahçe-Slovacko

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Fenerbahçe, Kadıköy’de karşılaştığı Çekya temsilcisi Slovacko’yu 3-0 mağlup ederek avantajlı bir skor almıştı.

Sarı-lacivertliler yarın TSİ 20.00’de deplasmanda rövanş müsabakasına çıkacak. Fenerbahçe rakibini elemesi durumunda play-off turunda Avusturya takımı Austria Wien ile karşılaşacak.

Fenerbahçe, zorlu mücadelede sakatlık sebebiyle 3 futbolcusundan yararlanamayacak.

Sarı-lacivertli ekipte, sakatlıkları süren ancak bireysel çalışmalara başlayan İrfan Can Kahveci, Joao Pedro ve Serdar Aziz’in maçın kadrosunda olması beklenmiyor. Aynı şekilde sakatlığını atlatıp takımla birlikte çalışmalara başlayan Mert Hakan Yandaş ile sakatlığı devam eden Nazım Sangare’nin, UEFA’ya bildirilen kadroda yer almadıkları için sahaya çıkmayacaklar.

Bu oyunculardan başka yeni transfer Tiago Çukur ile kadroda düşünülmeyen Steven Caulker, Max Meyer ve Mbwana Samatta da listeye eklenmedikleri için kadroda bulunmuyor. Öte yandan Dimitris Pelkas ile Marcel Tisserand da teknik heyet kararıyla kadroda yer almayan isimler arasında.

Çekya’nın Uherske Hradiste kentindeki Mestsky Fotbalovy Stadion Miroslava Valenty’de, TSİ 20.00’de başlayacak karşılaşmayı, Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek. Karşılaşma Exxen’de naklen yayınlanacak.

Konyaspor-Vaduz

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu’nda ilk karşılaşmasında Konyaspor, Lihtenştayn takımı Vaduz ile deplasmanda oynadığı mücadelede 1-0 geriye düşmesine rağmen 1-1 berabere kaldı.

MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu’ndan Guillermo Cuadra Fernandez yönetecek. Mücadele, A Spor’dan naklen yayımlanacak.

Konyaspor, bu turu geçmesi durumunda play-off turunda Neftçi – Rapid Wien eşleşmesinin galibiyle rakip olacak.

Medipol Başakşehir-Breidablik

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk mücadelesinde Medipol Başakşehir, İzlanda’da karşı karşıya geldiği Breidablik’i 3-1 mağlup ederek avantajlı bir skorla Türkiye’ye dönmüştü.

Turuncu-lacivertliler rövanşta saat 20.45’te Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda Breidablik ile mücadele edecek.

İstanbul ekibi, her türlü galibiyet, beraberlik ve tek farklı yenilgide turu geçen taraf olacak. Medipol Başakşehir’in 90 dakika sonunda iki farklı geride olması durumunda ise 15’er dakikalık iki uzatma devresi oynanacak. Uzatmalarda da durum değişmezse penaltı atışlarıyla tur atlayan takım belirlenecek.

Turuncu-lacivertli ekipte UEFA listesinde yer almayan Mesut Özil ve Nacer Chadli bu mücadelede de forma giyemeyecek.

Saat 20.45’te başlayacak mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonundan hakem Tomas Bognar yönetecek. Karşılaşma, TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Medipol Başakşehir rakibini elemesi halinde, play-off turunda Lilleström (Norveç)-Royal Antwerp (Belçika) eşleşmesini geçen takımla karşılaşacak

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here