Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı.

0

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festival, Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste ‘Dünya’nın en iyi kültür ve sanat festivali’ ödülünü aldı.

Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ne 64 ülke katılıyor

Kültür ve Sanat Festivali, Taksim’de görsel bir şölenle başladı.

Dünyanın dört bir yanından festivale katılan 64 ülke, ulusal folklorik elbiseleri, kendilerine has müzikleri ve ülke bayraklarıyla Taksim’de vatandaşları selamladı.

Resmi olarak 2 Ağustos’ta başlayacak olan festivale Brezilya, Meksika, Hollanda, Azerbaycan, Türkmenistan, Hollanda, Bulgaristan, Macaristan, Japonya, Çin, Pakistan, Güney Kore ve Hindistan ve diğer ülkeler katılım sağladı. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin başlangıç adımı kapsamında önce Atatürk Anıtına festival çelengi bırakıldı, ardından festivalin ana temasının anlatıldığı basın açıklaması yapıldı.

Program Ukrayna, Şili ve Güney Kore’yi temsil eden dans gruplarının üçer dakikalık gösterileriyle son buldu.

Programa, 64 ülkeden gelen 1500 sanat elçisinin temsilcileri katılırken Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, resmi olarak 2 Ağustos’ta başlayacak olan festivalin 1500 sanatçıyla Mimar Sinan Köprüsü üzerinde ‘Sevgi birbirimize, barış hepimize’ ifadeleriyle başlayacağını vurguladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here