21 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

0

21 Haziran/Bölgelerde ve Denizlerde Hava durumu

İstanbul

Hava durumu; Sağanak Yağışlı 18/26 Derece

Nem; % 71/93

Rüzgar; 19 KM/SAAT

Bölgelerde Durum
 
Marmara Parçalı bulutlu, bölgenin doğusunun (Kırklareli’nin doğusu, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir’in doğusu) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Ege Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Akdeniz Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin ve İskenderun Körfez çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Isparta, Osmaniye ve Toroslar mevkiinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İç Anadolu Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere Eskişehir çevrelerinin, yarın (Salı) Yozgat, Sivas çevreleri hariç bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzeybatısı ve güneyinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra (Tokat, Ordu, Giresun hariç) bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güney Doğu Anadolu Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerimizde Durum

 
Genel Durum Güney Ege ile Batı Akdeniz’de fırtına; Doğu Karadeniz’in batısı ve Doğu Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı kuvvetli olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, öğle saatlerinde batısı güneydoğudan, doğusu ile akşam saatlerinde geneli güneybatıdan 3 ila 5, doğusu 6; Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan, günün ilk saatleri kuzeydoğudan 3 ila 5, öğle saatlerinden itibaren batısı 5 ila 7 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Orta Karadeniz 2,5 m, Görüş: Orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, günün ilk saatlerinde kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan, güneyi kuzeybatıdan 3 ila 5; Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren güneyi 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, güneyi 1,5 ila 2,5 m, öğle saatlerinden itibaren Güney Ege’nin güneyi yer yer 3,5 m, Görüş: İyi.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 6 ila 8, Antalya Körfezi güneybatıdan, sabah ve akşam saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, öğle saatlerinden itibaren 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, yer yer 3,5 m, Görüş: Orta.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here