0.4 C
Türkiye
Cuma, Mart 22, 2024
Ana Sayfa Eğitim 3’ü yurtta 4 öğrencinin intihar ettiği Akdeniz Üniversitesi’nden açıklama geldi…

3’ü yurtta 4 öğrencinin intihar ettiği Akdeniz Üniversitesi’nden açıklama geldi…

0

3’ü yurtta 4 öğrencinin intihar ettiği Akdeniz Üniversitesi’nden açıklama geldi…

Antalya’da bulunan Akdeniz Üniversitesi’nin (AÜ) 3 öğrencisinin yurtta, 1 öğrencisinin de evinde intihar etmesi sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

Üniversiteden konuyla ilgili hem resmi açıklama hem de adım geldi. AÜ Rektörlüğü, konuyu hassasiyetle incelediklerini açıkladı.

AÜ Rektörlüğü sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir.”

Ne olmuştu?

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi ve yurtta kaldıkları öne sürülen 3 öğrencinin, yurdun penceresinden atlayarak hayatına son verdiği iddia edildi. Şüpheli 3 ölümün ardından yine aynı üniversitenin yurdunda kalan bir diğer öğrenci ise ailesinin evine gittiğinde intihar etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here