Bitlis Tatvan’da çatıdan düşen tonlarca kar 4 aracı hurdaya çevirdi!

0

Bitlis Tatvan’da çatıdan düşen tonlarca kar 4 aracı hurdaya çevirdi!

Tatvan’da 7 katlı bir binanın çatısından düşen tonlarca ağırlıktaki kar bina önünde park halinde bulunan araçları kullanılamaz hale getirdi.

Gece saat 21.00 sıralarında Saray Mahallesinde meydana gelen olayda eseri can kaybı ve yaralanma olmazken, bina önünde bulunan 3 araç ise kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan olay sonrası olay yerinde güvenlik önlemi alan ekipler yoldan geçen vatandaşlardan birilerinin kar altında kalmış olma ihtimaline karşı çalışma başlattı.

AFAD, AKUT ve itfaiye ekiplerinin de görev aldığı arama faaliyetinde kar altında kalan kimsenin olmadığı tespit edildi.

Çatılardan düşen karlar sebebiyle kapanan sokak ise daha sonra ekipler tarafından açıldı. İlçede özellikle son günlerde çatıdan düşen karlar nedeniyle sık sık yaşanmaya başlayan kazalar ise ilçe sakinlerini tedirgin ediyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan AKUT Derneği Bitlis Temsilcisi Fevzi Epözdemir “AFAD’dan gelen ihbar üzerine AKUT ekibi olarak bizlerde buraya geldik. Vatandaşların hayati tehlikesinin söz konusu olduğunu ve arabaların pert olduğu ihbarını aldık. Bölgeye intikal ettikten sonra ilk önce burada bulunan vatandaşları tahliye edip güvenliğini emniyet ile birlikte sağladık. Bu aralar çatılarda biriken kardan dolayı ve havaların yumuşamasından dolayı böyle vakalarla sıklıkla karşılaştık. Görgü tanıklarıyla konuştuk. Karın altında insan var mı yok mu diye. Ciddi kar kütleleri var, bir görgü tanığının vermiş olduğu ifade bir kişinin olduğuydu. Muhtemelen öyle bir şey yoktur ama biz her ihtimale karşı gereken çalışmaları gerçekleştirdik.” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here