KİTAP / ÇOCUK EDEBİYATI/ ESRA KARAGÜLLE/ BUBU TÜRKAN SAYLAN’I ANLATIYOR

0

KİTAP / ÇOCUK EDEBİYATI/
ESRA KARAGÜLLE/ BUBU TÜRKAN SAYLAN’I ANLATIYOR

BİR YAZARIN KÖPEĞİ BUBU’NUN GÖZÜNDEN TÜRKAN SAYLAN…

Çocuk edebiyatı alanında ismini duyuran yazar Esra Karagülle’nin yazdığı, BelkısAksu’nun resimlediği
‘Bubu Türkan Saylan’ı Anlatıyor’ , 8 ve üzeri yaş grubu için kaleme alındı.

Yazar, kitabın telif gelirini “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” projesi için ÇYDD’ne bırakıyor.

“Cumhuriyetin kızları yüreklidir, azimlidir, çalışkandır. Türkan Saylan onlardan biriydi. Yaptığı çalışmalarla uluslararası ödüller kazandı, hastalıklara çareler buldu, pek çok insanın hayatını güzelleştirdi. Kız çocuklarının okuması için mücadele etti. İnsanlar kadar hayvanları da çok sever, tüm canlıların iyiliği için elinden geleni yapardı.

Türkan Saylan’ın çocuklara ilham olması için hazırlanan bu kitapta onun hayata bakışını, yaşam felsefesini ve yaptığı çalışmaları okuyacak, onu daha yakından tanıyacaksınız.”

YAZAR, ilk kitabı Yok Artık Çıp Çıp’ın Bale Pabucu’nu kızı Serra ve on beş yıldır birlikte yaşadıkları kaplumbağaları Çıp Çıp’tan ilham alarak kâğıda döktü. Ardından, kitabın tüm telif haklarını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin “Anadolu’da Bir Kızım Var Öğretmen Olacak” Projesine bağışladı. Gerek okullarda gerek Çocuk Sığınma Evlerinde çocuklarla söyleşiler yapan Karagülle, yine dernek için çeşitli çocuk hikayeleri yazmaya devam ediyor. Bilime, sanata ve spora duyduğu ilgiyle yaşamını sürdüren ve farklı disiplinlerle kendini her daim besleyen Karagülle, son dönemde çalışmalarını çocuk edebiyatı üzerine yoğunlaştırdı

Esra KARAGÜLLE söyleşisi /Kent Ekranı 

📽️ SÖYLEŞİ /YAZAR/ÇOCUK EDEBİYATI /SANATÇI/ ESRA KARAGÜLLE