5.4 C
Türkiye
Perşembe, Mart 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Sevan Nişanyan Yunanistan’da tutuklandı.

Sevan Nişanyan Yunanistan’da tutuklandı.

0

Sevan Nişanyan Yunanistan’da tutuklandı.

Nişanyan’ın eşi İra Tzourou, Yunanistan’ın Sevan Nişanyan’ı Türkiye’ye deport etme kararı almak üzere olduğunu açıkladı.

Yunanistan’da “istenmeyen kişi” ilan edilen yazar Sevan Nişanyan tutuklandı.

Duvar’ın aktardığına göre; sosyal medya hesabından açıklama yapan Nişanyan’ın eşi İra Tzourou, “Yunanistan Ermenistan vatandaşı Sevan Nişanyan’ı Türkiye’ye deport etme kararı almak üzere” dedi.

Nişanyan’ın oturum yenileme başvurusunun bir Yunan vatandaşıyla evli olmasını rağmen 29 Aralık’ta reddedildiğini aktaran Tzourou, “Yunanistan makamları, Sevan Nişanyan’ı 30 Aralık günü kibar bir hile ile karakola kendi arzusu ile götürüp, 1 saat beklettikten sonra oturumunun bir gün önce bitmesi nedeni ile tutukladı” ifadelerini kullandı.

Nişanyan’ın pazartesi günü adliyeye götürüleceğini belirten İra Tzourou, şöyle devam etti:

“Pazartesi günü sevk edileceği Siros adliyesinde hâkim karşısında ülkeden deport etme kararı çıkacak. Hangi ülkeye deport edileceği hâkimin kararı ile belli olacak. Sevan’ın her pazar akşamı yaptığı canlı yayında bu pazar 2 Ocak 2022’de kısa bir duyuru ile gelişmeleri kendi adına sizlere bildireceğim.”

Şirince’de SİT alanındaki arazide iki kez mühürlenmesine rağmen ev yaptığı gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezası alan ve 3 yıl cezaevinde kalan Nişanyan, 2017’de Foça Açık Cezaevi’nden firar etmişti.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here