NOEL ERTESİ MAAŞLARI % 100 ARTMIŞTI AMA YANLIŞLIKLA!

0

NOEL ERTESİ BİR GÜNLÜĞÜNE DE OLSA ÇİFTE MAAŞ SEVİNCİ

Birleşik Krallık’ta 26 Aralık günü hesaplarını kontrol eden veya ATM’de işlem yapan onbinlerce kişi beklenmedik bir “hayırseverlikle” karşılaştılar.

Birleşik Krallık kökenli banka Santander, Noel günü 2 bin kurumsal müşterisinin hesaplarından çifte transfer yaptı. Örneğin 500 Sterlin’lik transfer emrini 1,000 Sterlin olarak gerçekleştirdi. Yanlışlıkla yapılan çift işlemin tutarı 130 milyon Sterlin’i buluyor. Bu, Türk parasıyla yaklaşık 2 milyar 300 milyon Lira.

Bu hata, bazı şirketlerin personel ödemelerine de yansıdı ve kimi çalışanlar maaşlarının bir misli arttığını ya da şirketlerinin kendilerine Noel’in hemen ertesindeki bağış günü (Boxing Day) ödemesi yapıldığını zannettiler. Kimi tedarikçiler veya alacaklı şirketler de beklediklerinden iki kat fazla ödeme aldılar.

MAAŞ BORDROSU DÜZENLEYİCİLERİ KAHROLDU

Hata yüzünden, Noel tatilleri zehir olanlar da vardı. Bir şirketin maaş ödemelerinden sorumlu görevlisi BBC’ye “Olay, Noel tatilimi mahvetti. Bir yanlışlık yaptığımı zannettim. İşimden olacağımı düşündüm” dedi.

Santander bankası ise sorunun “artık düzeltilmiş” bir planlama meselesinden kaynaklandığını duyurdu.

DİĞER BANKALARA GİDEN ÇİFTE ÖDEMELER TEK TEK DÜZELTİLİYOR

Santander hatanın düzeltildiğini açıkladı ancak hatalı 75 bin işlemde yer alan çifte ödemeler, başka bankalardaki hesaplara da gönderildi.

Santander, diğer bankalara akseden çifte ödemelerin düzeltilmesi için görüşmeler yaptıklarını, hiçbir müşterisinin mağdur olmayacağını bildirdi.

İngiliz bankası, diğer bankalardaki hesaplarda meydana gelen çifte ödemelerin bankacılıkta “banka hatası düzeltme süreci” diye bilinen bir uygulamayla halledileceğini açıkladı.

YA HATALI TRANSFERİN TAMAMI NAKİT OLARAK ÇEKİLİP HARCANDIYSA?

Banka hatarlı transferin tamamını harcayanlar bu kişilere tek tek ulaşıp paraları geri yatırmalarını “rica etmeyi” planlıyor.

Diğer bankalara geçen ve müşterilerin çekip harcadığı paraların nasıl geri alınacağı da belirsiz.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here