Datçalılar nereden bilecek; meğer “Her Şey Dahil” filminin senaryosuna ekibin çöpleri de dahilmiş! 

0

Datçalılar nereden bilecek; meğer, “Her Şey Dahil” filminin senaryosuna ekibin çöpleri de dahilmiş! 

Muğla’nın Datça ilçesinde çevreciler hafta sonu yürüyüşünde Lindos Koyu’nda çekimi yapılan “Her Şey Dahil” isimli bir filmin setinin çöpleriyle karşılaştı. Çekimler bittikten sonra tüm atıkların bölgede bırakıldığı, bırakılan malzemeler içinde yanıcı maddelerin de olduğu gözlendi. Filmde kullanılan büyük bir örtü üzerine yazılı olan, “Biz buradaydık. Her Şey Dahil Film ekibi” yazısı dikkat çekti. Çevreciler sosyal medya hesaplarından tepki göstererek yetkili kurumları uyardı.

Datça’da hafta sonları sürekli doğa gezileri düzenleyen çevreciler bu hafta eşsiz güzelliği sahip Lindos Koyu çevresinde yürüyüş yaparken “Her Şey Dahil” film seti ile karşılaştı. Sette kimsenin olmaması ve çekimlerde dekor olarak kullanılan bir beyaz örtü üzerine de “Biz buradaydık. Her Şey Dahil Film ekibi” yazısı ile altındaki ne olduğu anlaşılamayan başka yazılar ve 28.10.2021 atılan tarih yazısını görünce çevrede inceleme yaptı.

Sosyal medya hesaplarında “Datça çöplüğü” başlığıyla verilen yazıda, “Burası Datça’nın cennet Koyu. Hale bakın lütfen. Buraya bir film seti kurulmuş. “Her Şey Dahil” isimli bir filmin seti. Ya da bir dizinin. İzin alındı mı, alınmadı mı bilinmiyor. Arkadaşlar filmi çekmiş, sonra tüm pisliklerini doğanın içine bırakıp gitmişler. Yanıcı maddeler dahil. Bir de not bırakmışlar. “Biz buradaydık.” Yazıklar olsun. Muğla Valiliği, Datça Kaymakamlığı, Datça Belediyesi sizler neredeydiniz?”

 

Haber: Mustafa Sarıipek-Sözcü

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here