İğneada “Caz Maz” festivali 8 Mart Cuma günü başlıyor.

0

İğneada “Caz Maz” festivali 8 Mart Cuma günü başlıyor.

Caz müzisyenleri 8-10 Mart’ta Kırklareli’ndeki Longosphere’de gerçekleştirilecek ‘İğneada: Caz Maz’ festivalinde bir araya gelecek.

3 gün sürecek deneyimde; solo projesi ile yurt içi ve yurt dışındaki birçok projede karşılaştığımız besteci ve gitarist Mert Pekduraner, Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenlerinden Kubilay Kan Quartet, ses ve frekanslarla örülü yaşam yolculuğundan beslenerek hayat bulan elektro-akustik proje Sonic Alchemy, geçtiğimiz yıl yayınladığı Bir Başına  albümü ile dikkat çeken vibrafoncu Can Tutuğ performansları ile sahne alacak.

Mert Pekduraner

İğneada: Caz Maz’da ayrıca Onur Diner ve DJ BEY katılımcılara DJ performansları ile doğanın içinde müzik deneyimi sunacaklar.

Festivalde 9 Mart Cumartesi günü trompet ve vokalde Kubilay Kan’a piyano’da Piyanoda Atilla Altunkeser, kontrabas’ta Can Acar ve davulda Bilge Candan eşlik edecek.

Kubilay Kan

Festivalde Mert Pekduraner, Onur Diner, Sonic Alchemy ve Can Tutuğ gibi birçok sanatçı da sahne alacak.

Caz konserlerinin dışında festivalde meditasyon, atölye çalışması ve spor etkinlikleri de düzenlenecek.

Etkinliğin ilk gününde besteci ve gitarist Mert Pekduraner ile Onur Diner sahne alacak.Festivalin ikinci gününde Kubilay Kan Quartet ile Sonic Alchemy, üçüncü gün ise Can Tutuğ müzikseverlerle buluşacak.