22.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın 📽️Fatih camii’nde dehşet. Slogan atarak camiiye girdi, imamı ve yanındaki kişiyi bıçakladı

📽️Fatih camii’nde dehşet. Slogan atarak camiiye girdi, imamı ve yanındaki kişiyi bıçakladı

0

İstanbul Fatih Camii içerisinde “Allahu Ekber, kahrolsun İsrail. Uyanın Müslümanlar” şeklinde slogan atan Ö.S.’yi uyaran Cami İmamı Galip Usta ve imamın yanındaki Bilal Erdem, Ö.S.’nin bıçaklı saldırısı sonucu yaralandı.

İki yaralının hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

İstanbul Fatih Camisi’nde namaz sırasında sorun çıkaran şüpheli Ö.S., özel güvenlik görevlileri tarafından camiden çıkarıldı.

Namazın ardından imam odasına giren ve Usta ile konuşmak istediğini belirten zanlı, imam Galip Usta ile araya girmeye çalışan cami cemaatinden Bilal Erdem’i bıçakla yaraladı.

İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar sağlık görevlilerince hastaneye kaldırıldı.

Şüpheli Ö.S. ise gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, saat 19.15’te Ö.S.’nin Fatih Camisi’nde slogan atıp cami içerisinde huzursuzluk çıkardığı belirtildi.

Fatih Camisi imamı Galip Usta’nın Ö.S.’yi uyararak dışarı çıkmasını istediği, bu sırada Ö.S.’nin Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaraladığı kaydedilen açıklamada, “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. Usta ve Erdem’in hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.