📽️ GERÇEK HAYVANLARIN ANATOMİ SERGİSİ YARIN İSTANBUL’DA AÇILIYOR

0

📽️ GERÇEK HAYVANLARIN
ANATOMİ SERGİSİ YARIN İSTANBUL’DA AÇILIYOR

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Katkılarıyla; “Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi” ilk kez Türkiye’ye geliyor

Sergi, gerçek hayvan türlerini ve bu hayvanların çeşitli organlarını karşılaştırmalı şekilde sergilendiği bir deneyim sunarak ziyaretçilere hayvanların iç yapısını keşfetme fırsatı sunuyor.

Sergide filden zürafaya, keçiden yılan balığına, ahtapottan deve kuşuna kadar 100’den fazla gerçek hayvan bedeninin iç dünyası, kasları, iskelet sistemi ve damarları sanatsal bir anlayışla sunuluyor.

Hayvanların Benzersiz Özellikleri:  Geyiklerin buzlu zeminde hareket kabiliyeti, bir filin hortumunun iç yapısı ve deve kuşlarının neden bu kadar hızlı koşabildiği gibi hayvanların benzersiz özelliklerini tanıtarak ziyaretçilere bilgi sunuyor.

İnsanlar ve Hayvanlar Dünyalarını Kıyaslama: Sergi, insanlar ile hayvanlar arasındaki şaşırtıcı farkları ön plana çıkarırken aynı zamanda ne kadar çok ortak noktamız olduğuna vurgu yaparak, bu iki dünya arasındaki muhteşem bağlantıyı gözler önüne seriyor.

Dünyanın en ünlü sergileri arasında gösterilen “Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi (Body Worlds: Animal Inside Out)” Aralık ayı boyunca İstanbul’da meraklılarını ağırlayacak.

Alman Anatomist Gunther von Hagens’in plastinasyon tekniği ile çürümez hale getirdiği 100’den fazla hayvan bedeni ve vücut uzvunun yer aldığı sergi, yarın Ataşehir’de Metropol AVM’de açılacak.

Aralık boyunca açık olacak serginin bilimsel ve tıbbi danışmanlığını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, kuratörlüğünü ise Dr. Angelina Whalley üstlendi.

https://youtu.be/gLFf1huXG3k?si=bUF8-J0sEJOLSkz1