“Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz.”

0

“Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kabine toplantısı sonrası büyükelçilerle ilgili açıklama yaptı.

Erdoğan’ı konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

*Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçilerin hadsiz açıklamayı aynı çerçevede değerlendiriyoruz. Bu açıklama bir kişiyi değil doğrudan ülkemizi ve egemenlik haklarımızı hedef almıştır.

*Anayasamızın belirttiği gibi yargımız kimsenin belirlemine giremez. Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz. Yargı mensuplarımıza yapılan hadsizliğe cevap vermek bizim görevimiz.

*Büyükelçiler için ortaya koyduğumuz tavır, bu samimi tavrın karşılığıdır. Bizim niyetimiz kriz çıkarmak değil. Egemenlik haklarımızı korumak. Nitekim bugün büyükelçilerin yeni açıklamada yargımıza yönelik müdahaleden geri dönülmüştür.

* Geçmişte uzunca bir süre bu anlayışla ülkemizi yönlendirenler, Türkiye artık kendi duruşunu sergileyince paniğe kapıldılar. Türkiye’nin nezaketini, zaaf olarak görerek eski alışkanlıklarına yönelenler, yaptıkları yanlışları kabullenmedikleri sürece cevaplarını alacaklardır.

* Son dönemde bazı ülkelerin büyükelçiliklerinden yapılan açıklamayı da aynı şekilde kabul ediyoruz. Bu tavır ülkemizdeki yargı teşkilatını, savcılarımızı, avukatlarımız tüm yargı mensuplarına karşı yapılmış bir hakarettir. Türk yargısı kimseden talimat almaz, kimsenin emrine girmez.

* Dünyada nice acılar yaşanır, adaletsizlikler sergilenirken Türkiye’yi dillerine dolayanların amaçlarının hukuk olduğuna kimse bizi inandıramaz.

* Bağımsız ve tarafsız yargımız ile gereken cevabı vermek devletin başı olarak öncelikle bizim görevimizdir. Ülkem ve milletim adına koyduğumuz tavır bu sorumlu ve samimi duruşun teamülüdür.

*Bizim amacımız kriz çıkarmak değil, Türkiye’nin onurunu, gururunu haysiyetini korumaktır. Bugün büyükelçiliklerden yapılan açıklamayla yanlışlıklarından geri dönülmüştür. Artık daha dikkatli olacaklarına inanıyorum.

* Ülkemizin bağımsızlığına saygı duymayan hiç kimsenin sıfatı ne olursa olsun, bu ülkede barınamayacağını da ayrıca ifade etmek istiyorum.

*Kişisel hırsları, ideolojik saplantıları uğruna kendi ülkeleri aleyhindeki kampanyaların parçası olan mankurtları milletimiz takip etmektedir.

*Gezi olayların neredeyse bir ay boyunca yapılan oyunları hatırlayın. Ülkemizin yakın tarihindeki 17-25 Aralık Darbe Girişimi ardından kopartılan fırtınayı da hatırlayın. Bu hadiselerin hepsinde terör örgütlerin sırtları sıvanmıştır.

Terörle yapamadıklarını ekonomi ile yapmak isteyenleri engelledik engelliyoruz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here