Otomobil Tutkunları İçin Film Rehberi…

0

Otomobil Tutkunları İçin Film Rehberi…

Siz otomobil tutkunları için kaleme aldığım yazımla karşınızdayım. Bu yazımda sizlere otomobil temalı filmleri listeleyerek tavsiyelerde bulunacağım. Hazırsanız hem otomobil ve sinema dünyasında beraber yolculuğa çıkalım.

1- GONE IN 60 SECONDS(2001)

Memphis Raines (Nicholas Caige) eski bir otomobil hırsızıdır. Otomobil hırsızlığını bırakmıştır ve Go-kart pistinin işletmesini yapmaktadır. Kardeşi Kip Raines (Giovanni Ribisi) Raimond Calitri (Christopher Eccleston) için otomobil hırsızlığı yapmaktadır; fakat başarmaz ve başı derde girer. Ağabeyi Memphis bir şekilde kardeşinin başının dertte olduğunu öğrenir. Artık suç işlemeyi bırakan Memphis suç dünyasına geri dönmek zorunda kalır. Memphis 24 saatte 50 adet lüks otomobili çalmak zorundadır. Soluk kesen bir macera ve aksiyon yaşatan bir film olan Gone In 60 Seconds (60 Saniye) Filmini hala izlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim.

2- SENNA(2011)

Formula 1 şampiyonasında 3 şampiyonluğu bulunan Brezilyalı efsanevi pilot Aytron Senna’nın hayatını anlatan belgesel türündeki film, başarılı Formula 1 pilotunun 1980’lerde başladığı kariyerini beyaz perdeye taşıyor. Sizde Formula 1 seviyorsanız mutlaka tavsiye ediyorum.

3- FORD V. FERRARI(2019)

Başrollerinde Matt Damon ve Christian Bale’ın yeraldığı film 1969 yılında gerçekleşen Le Mans 24 saat yarışının gerçek hikayesini konu alıyor.

4- ITALIAN JOB 1969

Yapım yılı 1969 olan “İtalyan işi”filminin yönetmen koltuğunda Peter Collinson oturmuştur.
Başrollerinde ise Michael Standing, Michael Caine ve Noel Coward yer almıştır.Polisiye türü filmin konusu ise…Charlie Croker(Michael Caine) liderliğindeki soygun çetesi Los Angeles'ta büyük bir trafik sıkışıklığına sebep olarak yapacakları altın soygunu için zaman kazanmak isterler.

5- JAMES BOND TOMORROW NEVER DIES 1997

Yapım yılı 1997 olan “James Bond Tomorrow Never Dies”ın başrollerinde Pierce Brosnan, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Teri Hatcher ve Judi Dench yer almaktadır.Filmin yönetmen koltuğunda Roger Spottiswoode oturmuştur.​ Filmin konusu ise şöyle…tüm dünya pazarına hakim olmak isteyen medya patronu Elliot Carver’a Çin karşı koymakta ve planlarını bozmaktadır. Carver Çin pazarına girmek istemektedir.Şeytani bir planla İngiltere ve Çin’i savaşa sürüklemek için harekete geçer.Bir gün tehlikeli ve önemli bir yük taşıyan İngiliz savaş gemisi Çin karasularına girdiğinde batar. James Bond bu olayı çözmek için
görevlendirilir.

6- PIXELS 2015

2010 yılında Patrick Jean’in yazıp yönettiği kısa animasyon filmi olan Pixels’den  uzun metraj sinemaya uyarlanan filmin yapım yılı 2015’tir.Filmin yönetmen koltuğunda Chris Colombus otururken başrollerinde Adam Sandler, Michelle Monaghan, Kevin James, Peter Dinklage yer almıştır. Filmin konusu ise şöyle:8-bit video oyunlarından Pac-man, Tetris, Donkey Kong ve Space Invaders dünya’yı istila eder ve dünya pikselleşelerek yok olacaktır. Kahramanlarımızda Dünya’yı kurtarmak  için bu oyunların sistemleriyle
mücadele edeceklerdir. Film Hollywood’un müthiş efektleriyle renkli bir dünya sunmaktadır sinema seyircisine… 8-bit video oyun kuşağını yaşamış biri olarak eğer filmi izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

7- DRIVE 2011

64. Cannes film festivalinden en iyi yönetmen ödülüyle dönen filmin başrolünde Ryan Gosling yeralmaktadır. Müthiş denilebilecek derecede otomobil kullanabilen bir sürücünün yaşamını konu alan bir film Drive…Kahramanımızın hayatı kocası hapiste olan komşusu Irene’e yardımcı olmayı kabul etmesiyle bir anda daha tehlikeli bir hal alır. Bu nedenle kendisini bir anda Los Angeles’ın en tehlikeli adamlarının hedef listesinde bulur. Drive
filmi James Sallis’in romanıdan sinemaya uyarlanmıştır.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 02 Ekim 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here