Jüpiter, transiti Balık burcunda! 

0
Jüpiter, transiti Balık burcunda! 
Her yıl bir  burçta ortalama bir yıl kalarak turunu tamamlayan Jüpiter maddi, manevi büyümeyi, zenginleşmeyi sembolize eder.
Diğer yandan bilgeliği, güçlü bir ruhsallığı anlatır. Sosyal anlamda ise olgunlaşmaya, maddi, manevi yönden zenginleşmeyi gösterir.
Kişiye zenginlik, şans, fırsat tanıyan bir gezegen olarak bilinmesine rağmen gerçek anlamı çok daha derinlerdedir.
Yalnız maddi dünyada  değil ruhsal ve felsefi olarak dünya görüşümüze şekil veren bir değeri vardır.
Natal haritada kişinin hangi alanlarda rahatça gelişerek olgunluk kazanacağını, fayda sağlayacağını gösterirken; transit anlamı özellikle döngülerde ortaya çıkar. Geçtiği ev alanı ile ilgili konularda genişleme, kendini geliştirme imkanları yaratacak olması değerlidir.
Diğer yandan, aşırılıkları, abartıyı sembolize ettiğini  dikkate almalıyız.
Kimi zaman bazı haritalarda büyük beklentiler, aşırı iyimser tutumlar ya da etik değerlerin dışına çıkılması, kişiyi tembelliğe sürükleyerek amaçları ziyan etmesine neden olan bir faktör olabilir.
Haritalarimizda güçlü, verimli bir ev alanında konumlanan Jüpiter pozitif acıların etkisi ile en zor durumlardan kurtulma, karşımıza çıkan engelleri aşma  gücü, bolluk, kendiliğinden akan şans ve doğal yetenekler verir.
Iyi bir eğitim alma, fırsatlara açıklık, pozitif ve sosyal şartlar sunacaktır. Zengin, güçlü, muktedir, sosyal yönden etkin kişilerin desteğini arkamızda hissedebiliriz.
”Büyük iyilik” olarak anılan Jüpiter kişi olarak; hukukçular,  dini otoriteler, devlet adanlari, diplomatlar, servet sahibi kişiler, seyyahlar olarak özetlenebilir.
 -Yay burç ile gündüz ilişkisinde olması; iyimserliği, özgürlüğü, deneyim sahibi olmayı, hayatımıza giren yabancı kişiler, durumlar ve oluşumlara işaret eder.
-Balık burcu ile gece ilişkisinde olmasi ise; su burcu olmasından dolayı daha pasif ama ruhsal anlamda gelişmiş, merhametli, iyiliksever özellikler getirir.
Jüpiter’in genişleyen yanı ruhsal boyutta olacaktır. Jupiter’in 12 yıllık döngüleri kişinin hayatında önemli gelişmelere vurgu yapar.
Iyimserlik, yeni hevesler kazandıran, yeni başlangıçlar yapmasına yol açan, cesaret veren doğası olduğunu düşünürsek, doğum haritasinda bulunduğu yere gelmesi (Jüpiter dönüşü ) ilk kez 12 yaşında olur.
Kişi neredeyse çocukluk evresinin sonuna gelmiştir.
İkinci dönüş 24 yaşında yaşanırken,  yetişkinliğe erişmenin geçildiği aşamaya  gelmiştir.  Bu süreç toplumsal hayata entegre olduğumuz, ufuklarımızı  genişlettiğimiz, bizden daha büyük bir dünyanın farkına vardığımız zaman dilimidir.
Artık yeni tecrübelere, deneyimlere koşma  hevesi ile dolarız. Bu sürecin Satürn döngüsü öncesine gelmesi nedeni ile önemli bir hazırlık evresi olarak da değerlendirme yapma zamanıdır.
Üçüncü Jüpiter dönüşü 36 yaşında oluşurken kişi meslek hayatında en verimli dönemleri yaşıyor, bunu gerçekleştirmeye çalışıyor olacaktır.
Toplumsal roller, statü daha fazla önem kazanacaktır.
48 yaş dönüşü ise, kişi orta yaşın olgunluğu, edinilen yaşam tecrübeleri eşliğinde ruhsal, manevi değerler/konularla daha yakından ilgilenmeye başlar. Hayati belki de hiç olmadığı kadar sorgulama, yaşama daha geniş bakabilmek deneyimlere sürecidir.
14 Mayis/28 Temmuz sürecinde haritalarimizda bulunduğu yaşam alanında ilk işaretlerini, ipuçlarını verecektir.
Balık burcundaki güzel  seyri ile merhamet, acıma duygusu, evrensel sevgi, yaşamı akışına bırakmak, içe dönmek, kabullenici olmak, empati geliştirmek, sezgisel ve duyarlılık içinde olmak anlamında olumlu.
Yine hayatın karmaşasından kendi hayallerimize sığındığımiz duygu durumu içinde olabiliriz. Açıkçası  hayatla didişme zamanı değil. Tam tersi iyileşme, rehabilite olma vakti. Sprituel deneyimler, kendini aşma, meditasyon, gevşeme temel ihtiyaclarimiz olabilir. Ölmekte olan kimi kosullarin gitmesine izin verme, bırakma hali öne çıkabilir.
Hayatın her türlü iniş çıkışları karşısında endiselenmek yerine, ilahi plana/akışa teslim olmaktan bahsedilebilir. Belki de unutulan insanı değerleri hatırlatacak olmasi kişisel  hayatlarda bizler adına kazanım olarak düşünülebilir.
Kolektif vicdan boyutuna bakarsak Jupiter’in bu anlamda içinde bulunduğumuz şartlarda insanlığı kucaklayan bir noktaya taşıma gücü olacak mı? şüpheliyim açıkçası. Özellikle pandemi sürecini  ilgilendiren yaninda aşı çalışmaları, tedarik edilmesi üzerinden çeşitli gelişmeler olacaktır. Özellikle ilaç arayışları, Ar-ge çalışmaları çokça konuşulur olacaktır. Yükselen burçlara göre olası bilgilerde buluşmak üzere.
Güner YÖNEL/Astrolog
İletişim:

 

Güner YÖNEL/kentekrani

Youtube Kanalına Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 18 Mayıs 2021

Video Editing: Oğuz HAKSEVER

Yazarın Tüm Yazıları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here