Yeni ‘şifacımız’ kurbağa! Kurbağadan elde edilen psychedelic toksinler depresyon ve anksiyeteyi tedavi edebilir

0

Yeni ‘şifacımız’ kurbağa! Kurbağadan elde edilen psychedelic toksinler depresyon ve anksiyeteyi tedavi edebilir

Fareler üzerinde yapılan bir çalışmaya göre, Colorado nehri kurbağasının yaydığı bir bileşik, LSD ve psilosibine benzer şekilde anksiyete ve depresyon belirtilerini azaltabiliyor.

Fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, zehirli bir kurbağanın salgıladığı psychedelic bileşik, depresyon ve anksiyetenin tedavisine yardımcı olabilir.

Colorado nehri kurbağaları ( Incilius alvarius ) korktuklarında derilerindeki bezlerden DMT ilacıyla ilgili halüsinojenik bir bileşik salgılarlar. DMT veya dimetiltriptamin, yapı ve etki açısından “sihirli mantarlarda” bulunan bir halüsinojen olan psilosibin ile benzerdir. Colorado nehri kurbağaları, Arizona, Kaliforniya ve Meksika’nın bazı kısımlarını kapsayan Sonoran çölünde ve çevresinde yaşar ve maddenin harika etkilerini arayan insanlar ya kurbağaları doğrudan yalayabilir ya da zehri çıkarıp kurutup tütsüleyebilirler.

New York’taki Mount Sinai Hastanesi’ndeki araştırmacılar, kurbağa salgılarının sağlık açısından potansiyel faydalarını araştırdı.

Psilosibin gibi psikedeliklerin bazı insanlarda depresyonu tedavi edebildiğini biliyoruz , ancak bu bileşiğin neden yardımcı olduğu tam olarak belli değil. Ancak serotonin reseptörleriyle etkileşime girdiği ve beyindeki sinir devrelerinin aktivitesini sıfırladığı görülüyor .