“Asteriks ve Oburiks” Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

0

“Asteriks ve Oburiks” Yeni Filmi ile Beyaz Perdeye Geri Dönüyor

Çizgi roman ikonu Asteriks ve Oburiks, 65. yıldönümünü yeni bir canlı aksiyon filmiyle kutluyor.

Fransız çizgi romanının ikonik karakterleri Asteriks ve Oburiks, 65. yıldönümlerini yepyeni bir canlı aksiyon filmiyle kutlamaya hazırlanıyor. Studiocanal ve Éditions Albert René, sevilen kahramanların maceralarını beyaz perdeye taşımak için özel bir anlaşma imzaladı. Yapım, çizgi roman serisinin altıncı live-action filmi olacak.

1959 yılında René Goscinny ve Albert Uderzo tarafından yaratılan Asteriks, 65 yıldır dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahip. 100’den fazla dile çevrilen Asteriks kitapları, bugüne kadar 400 milyondan fazla sattı ve hâlâ popülerliğini korumaya devam ediyor. Studiocanal ise Paddington gibi gişe rekortmeni filmlerle adından söz ettiren ve edebi eserlerin sinemaya uyarlanmasında uzmanlaşmış bir stüdyo.

Studiocanal CEO’su Anna Marsh, yeni anlaşmayla ilgili olarak şunları söyledi:
“Asteriks’in altıncı canlı aksiyon filmini yapma fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Asteriks, Fransız kültürünün ve çizgi roman dünyasının bir simgesi haline geldi. Yaratıcıları Goscinny ve Uderzo’ya saygı göstererek bu efsanevi karakterleri beyaz perdede tekrar canlandırmak için elimizden geleni yapacağız.”

Kayıp Rıhtım