Kangurular ve Horozlar son 16’da

0

Kangurular ve Horozlar son 16’da

Avustralya tarih yazdı

2022 FIFA Dünya Kupası’nda Avustralya, D Grubu’ndaki üçüncü maçında Danimarka’yı 1-0 mağlup etti ve son 16 turuna yükseldi. Danimarka ise Dünya Kupası’na veda etti.

TRT 1’den canlı yayınlanan karşılaşmanın ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan Danimarka, 11. dakikada gole yaklaştı. Andersen’in kendi yarı sahasından uzun pasında Braithwaite, tek pasla topu Jensen’e aktardı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Jensen’in sert şutunda, kaleci Ryan meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Avustralya, 60. dakikada öne geçti. Ani gelişen atakta McGree’nin kendi yarı sahasından savunmanın arkasına pasında topla buluşan ve rakip ceza sahasına giren Leckie, 2 oyuncunun markajına rağmen sol çaprazdan uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.

Kalan dakikalarda Danimarka’nın beraberlik çabaları sonuç vermedi ve Avustralya karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Grubu 6 puanla ikinci sırada tamamlayan Avustralya, 5’i üst üste olmak üzere 6. kez mücadele ettiği Dünya Kupası’nda 2006 Almanya’nın ardından adını son 16 turuna yazdırma başarısı gösterdi.

“Kangurular” son 16 turunda C Grubu’nu lider bitiren ekiple karşı karşıya gelecek.

Üç maç sonunda 1 puan alabilen dördüncü ve son sıradaki Danimarka ise turnuvaya veda etti.

Fransa galibiyeti Tunus’a yetmedi

2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında Education City Stadı’nda oynana karşılaşmada Tunus, son 16 turuna yükselmeyi garantileyen Fransa’yı 1-0 mağlup etti. Ancak bu galibiyet Tunus’a tur için yetmedi. Fransa, FIFA 2022’deki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Fransa’da teknik direktör Didier Deschamps’ın büyük rotasyon yaptığı mücadelenin ilk yarısından gol sesi gelmedi.

58. dakikada Wahbi Khazri Tunus’u öne geçirdi.. Bu dakikada orta sahada sahip olduğu topla ceza yayına doğru ilerleyen Khazri, yerden bir vuruşla kaleci Mandanda’yı mağlup etti: 1-0

Kalan sürede skor değişmedi ve Tunus sahadan 1-0 galip ayrıldı. Tarihinde ilk kez Fransa’yı yenen Tunus, bu galibiyetle puanını 4’e çıkardı.

Gruptaki diğer maçta Danimarka’yı 1-0 yenen Avusturalya, puanını 6’a çıkardı ve gruptan çıkan diğer ekip oldu.

İlk iki maçta turu garantileyen Fransa ise 6 puan ve averajla grubunu lider tamamladı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here