21.4 C
Türkiye
Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın 📽️Bodrum’u lodos vurdu: Tekneler batırdı, restoranları harabeye döndürdü

📽️Bodrum’u lodos vurdu: Tekneler batırdı, restoranları harabeye döndürdü

0

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah erken saatlerde başlayan şiddetli lodos hayatı etkiledi. Tekneler battı, restoranlar harabeye döndü, feribot seferleri iptal edildi. Fırtına, Antalya, Kocaeli ve Çanakkale’de de kendini gösterdi.

Açık denizde dalga yüksekliğinin 3-3,5 metreye yükseldiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde yapılması gereken Bodrum-Datça, Datça-Bodrum, İstanköy (Kos)- Bodrum, Bodrum -İstanköy (Kos) feribot seferleri fırtına nedeni ile karşılıklı olarak iptal edildi. Güllük Limanından kalkan ve İtalya ile İsrail’e giden kuru yük gemileri koylara sığınmak zorunda kaldı.

Bodrum’un Kumbahçe, Ortakent, Akyarlar Mahallesi sahillerinde bulunan restoran, kafeterya, otel ve evler saatlerce şiddetli lodosun getirdiği dev dalgalar tarafından dövüldü. Dalgalar 2 katlı binaları aşarak Cumhuriyet Caddesi’ni göle çevirdi. Kumbahçe Mahallesi sahilindeki restoranlarda ağır maddi hasar meydana geldi.

Şiddetli lodosta kıyıya yakın yerde olan küçük balıkçı ve amatör balıkçı kayıkları battı. Tekne ve yat sahipleri dev dalgalar rağmen zodiak botlar binerek teknelerini kurtarmak için mücadele etti.