İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI: “SALDIRIDA KULLANILAN SİLAHLAR OYUNCAK GİBİYDİ”

0

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI: “SALDIRIDA KULLANILAN SİLAHLAR OYUNCAK GİBİYDİ”

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, 18 Nisan Perşembe gecesi meydana gelen saldırının arkasında İsrail’in olduğu yolundaki değerlendirmeleri reddetti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı için ABD’nin New York kentinde bulunan İran Dışişleri Bakanı, 19 Nisan Cuma günü NBC televizyonunu yayınında Tom Llamas’ın sorularını yanıtladı.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsfahan kenti yakınlarındaki İran Hava Kuvvetleri üssüne yönelik saldırıyla ilgili olarak, “Dün gece olanlar bir saldırı değildi. Daha çok çocuklarımızın oynadığı oyuncaklar gibiydiler, insansız hava araçları değildi” diye konuştu

Abdullahiyan, “önemli bir saldırı” olmadıkça İsrail’e yanıt verilmeyeceğini bildirdi. İranlı bakan, “İsrail çıkarlarımıza karşı yeni bir maceraya girmediği sürece, yeni tepkiler vermeyeceğiz” dedi. İran Dışişleri Bakanı’na göre “eğer İsrail saldırırsa” yanıt hızlı ve şiddetli olacak.

13-14 NİSAN SALDIRISININ NİTELİĞİ VE GAZZE’DE ATEŞKES UMUDU

Hüseyin Emir Abdullahiyan, 13-14 Nisan’da İsrail’e yönelik İran saldırısıyla ilgili olarak söz konusu saldırının bir uyarı olduğunu, Hayfa ve Tel Aviv’i ve İsrail’in önemli limanını vurabileceklerini belirtti ve “ama kırmızı çizgilerimiz sivillerdi” diye ekledi. “Sadece askeri bir amacımız vardı” dedi.

İran Dışişleri Bakanı, Gazze’deki durum konusunda geniş bir anlaşmanın parçası olarak Hamas’ın yakında elindeki rehineleri bırakılabileceği umudunda olduğunu da belirtti. Abdullahiyan, Hamas’ı kastederek, “Her şeyi kapsayan insani bir siyasi paket formatında tutukluların serbest bırakılmasına devam etmeye hazır” ifadesini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, “bence şimdi iyi bir zaman, bunun için iyi bir fırsat var” diye konuştu.