1.4 C
Türkiye
Cuma, Mart 22, 2024
Ana Sayfa Dünya New York metrosunda silahlı saldırı

New York metrosunda silahlı saldırı

0

New York metrosunda silahlı saldırı

New York kentinin Brooklyn Sunset Park bölgesindeki metro istasyonunda düzenlenen silahlı saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırının sabah yoğun saatte gerçekleştiği ifade edildi.
Olay yerinde bir patlayıcı düzenek de bulunduğu iddia edildi.
New York Emniyeti “Bir soruşturma nedeniyle, Brooklyn’deki 36. cadde ve 4. cadde bölgesinden kaçının” ifadeleriyle saldırının meydana geldiği caddenin kapatıldığını da açıkladı.
Olay yerinde patlamamış bir bomba düzeneği bulunduğu ifade edildi. Görgü tanıkları saldırganın gaz maskesi taktığı ve turuncu renkli inşaat yeleği giydiği bilgisini paylaştı.
CNN’in New York İtfaiyesi’ne dayandırdığı habere göre saldırıda en az 13 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
New York polisinden yapılan açıklamada metroda bulunan çok sayıda patlayıcı düzeneğin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Polis saldırganın 5 el ateş ettiğini ve 13 kişinin yaralandığını belirtti.
Görgü tanıklarından biri ise metroda yaşananları anlattı. Görgü tanığı, “Mermilerin sayısı o kadar fazlaydı ki artık saymayı bıraktım. Adamı gördüm ama başka onun bir inşaat çalışanı olduğunu düşündüm. Böyle bir şey olacağına ihtimal vermedim” dedi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here