15.4 C
Türkiye
Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Ali Koç Kulüpler Birliği’nin kararını açıkladı

Ali Koç Kulüpler Birliği’nin kararını açıkladı

0

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, 14 kulübün katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’nun seçim tarihi ve yaşanacak süreç hakkında bilgi verdi.

6 kulübün toplantıya katılamadığını söyleyen Ali Koç, tüm kulüplerin 18 Temmuz’da yapılacak TFF başkanlık seçimi tarihinin erkene alınması konusunda fikir birliğine vardığını söyledi.

Bu konuda farklı yöntemlerin dile getirildiğini ve iki seçenekleri olduğunu söyleyen Ali Koç, TFF’nin başkanlık seçimini haziran ayı başında yapması için federasyon ile görüşmek üzere heyet oluşturduklarını dile getirdi.

TFF’nin kendi iradesiyle seçimi haziran başında yapabileceğinin altını çizen Ali Koç, bu konuda gelişme olmazsa ikinci alternatifi devreye sokacaklarını belirtti.

Koç, İkna yöntemi meyve vermediği takdirde, öbür cephanemizin cebimizde olması için süreci devam ettiriyoruz. İmza konusunda net bir sayı vermeyeceğim ama net şekilde söyleyeyim, 1,5 günde 100’e yakın imzaya geldik. Şu an imza verileceği sözünde bulunanlarla 200’e geliyor. İmza konusunda hiçbir sıkıntı yok diye konuştu.

Öte yandan, TFF’deki seçimin çok adaylı olması gerektiğini söyleyen Ali Koç, ‘TFF’nin geçmişte olduğu gibi yöntemlerle belirlenmesi konusunda ses çıkarmazsak aynı sorunları yaşamaya devam edeceğiz’ dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, “Mehmet Büyükekşi tekrar aday olacak mı?” sorusuna da şöyle yanıt verdi.

”Kulüpler adına konuşmayayım ama genel kanaat aday olmayacağı yönünde. Olmasının da yanlış olduğu yönünde. Olursa da Kulüpler Birliği destek vermeyecek.