İran’dan İsrail’e saldırı hazırlığı iddiası.. ABD’den açıklama… Rusya’dan uyarı.

0

İran’dan İsrail’e saldırı hazırlığı iddiası.. ABD’den açıklama… Rusya’dan uyarı.

Amerikan basını, İran ve destekçilerinin İsrail’e yönelik füze saldırısı düzenleyebileceğini iddia etti. İstihbarat kaynaklarına dayandırılan haberde, saldırının “her an” gerçekleşebileceği belirtildi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da İran’ı ülkelerine saldırması halinde “sürprizler yapmakla” tehdit etti.

Amerikan televizyon kanalı Bloomberg, istihbarat raporlarına dayandırdığı haberind, İran veya İran destekli grupların İsrail’e geniş çaplı füze saldırısı düzenleyebileceğini bildirdi.

Saldırının “her an” gerçekleşebileceği belirtilirken, İsrail’deki askeri noktaların hedef alınacağı iddia edildi.

İran’ın saldırısında yüksek hassasiyetli füzeler veya insansız hava araçları kullanabileceğinden endişe duyulurken, saldırının ne zaman gerçekleşeceğinin önemli olduğu belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden da ülkesinin İran’a karşı İsrail’i koruyacağını söyledi.

Biden, “İran ve destekçilerinden gelen bu tehditlere karşı İsrail’in güvenliğine olan bağlılığımız sarsılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Bu arada, ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv’e “sarsılmaz” şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile Rus hükümeti bir kez daha vatandaşlarını uyardı. Bakanlık açıklamasında, Rus vatandaşlarının Ortadoğu bölgelerine, özellikle de İsrail, Lübnan ve Filistin topraklarına seyahat etmemeleri şiddetle tavsiye edildi.