RUSYA, ABD’NİN “CİDDİ ULUSAL TEHDİT” İDDİASINI YALANLADI

0

RUSYA, ABD’NİN “CİDDİ ULUSAL TEHDİT” İDDİASINI YALANLADI

Kremlin yönetimi, ABD tarafından ortaya atılan Rusya’nın uzayda nükleer silah kapasitesi geliştirdiği iddiasını yalanladı. Kremlin’e göre, Beyaz Saray yönetimi Kongre’den Rusya’ya karşı daha fazla para çıkarabilmek için bahaneler uyduruyor.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı’nın açıklamalarına yanıt veren Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Tass Ajansı’na verdiği demeçte “Beyaz Saray’ın Kongre’yi Rusya’ya karşı para tahsis etmek için bir yasa tasarısına oy vermeye teşvik etmeye çalıştığı açık; bu açık” diye konuştu. Peskov, “Beyaz Saray’ın ne gibi hilelere başvuracağını göreceğiz” ifadelerini kullandı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov ise ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı’nın uyarısının “fabrikasyon imalat” olduğunu savundu.

ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Başkanı Mike Turner, basına yaptığı açıklamada Birleşik Devletler’in çok ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi ile karşı karşıya olduğunu öne sürmüştü. Daha sonra çıkan haberlerde söz konusu “tehdidin” Rusya’nın uzay tabanlı nükleer silah geliştirme girişimi olduğu belirtilmişti.

İlgili Haber

ABD Temsilciler Meclisi istihbarat komitesi başkanı: ‘Ciddi bir ulusal güvenlik tehdidi’ ile karşı karşıyayız”