Şampiyonlar Ligi çeyrek final/Real Madrid 3-3 Manchester City, Arsenal 2-2 Bayern Münih

0

Nefes kesen maçta kazanan çıkmadı.

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid – Manchester City karşılaştı.

Çeyrek final ilk maçı gol düellosuna sahne olurken, 3-3’lük beraberlikle mücadele sona erdi.

Manchester City 2. dakikada Bernardo ile öne geçti. Real Madrid 12. ve 14. dakikalarda Ruben Dias’ın kendi kalesine atması ve Rodrygo ile hızlı bir şekilde öne geçti.

İkinci yarıda daha iyi performans gösteren Manchester City, 66. dakikada Foden ve 71. dakikadalarda Gvardiol’un ceza sahası dışından buldukları şık gollerle yeniden üstünlüğü sağladı.

79. dakikada Valverde geceye yakışır güzellikte bir golle maça yeniden eşitlik getirdi. Mücadelenin kalan bölümünde gol olmazken 3-3’lük beraberlikle Manchester City kendi sahasında oynayacağı maça ufak avantajla geçti.

Milli oyuncu Arda Güler maçı yedek kulübesinde tamamladı.

Rövanş maçı 17 Nisan günü TSİ 22.00’de Manchester City’nin ev sahipliğinde Etihad Stadyumu’nda oynanacak.

4 gollü maçta kazanan çıkmadı

Şampiyonlar ligi Şampiyonlar Ligi çeyrek finalŞampiyonlar Ligi çeyrek final, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Emirates Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

Karşılıklı gollerin atıldığı mücadele 2-2 sona erdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Arsenal, 12. dakikada Saka ile öne geçti. Bu golden tam 6 dakika sonra Serge Gnarby skora dengeyi getirdi.

Bu dakikadan itibaren baskısını artıran Bayern Münih, 32. dakikada Harry Kane’in penaltıdan attığı golle soyunma odasına önde gitti.

İkinci yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta 76. dakikada Trossard sahneye çıktı. Belçikalı futbolcu, Gabriel Jesus’un pasında topu ağlara gönderdi ve skora dengeyi getirdi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele 2-2 sona erdi.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Bayern Münih, Arsenal’i 17 Nisan’da sahasında konuk edecek. Alman devi yarı final için bu karşılaşmada her türlü galibiyet yetecek.