MEKSİKA BAŞKANLIK SARAYININ KADROLU ELEMANI OLDULAR

0

MEKSİKA BAŞKANLIK SARAYININ KADROLU ELEMANI OLDULAR

Meksika’nın başkenti Mexico City’deki devlet başkanlığı sarayını mekan bellemiş 19 vahşi kedi, bizzat Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador tarafından “yaşayan sabit varlıklar” olarak ilan edildiler. Devlet Başkanı bunun için kararname çıkardı.

Böylece yakında görevi süresi sona erecek olan Devlet Başkanı Obrador, halihazırda personel tarafından gözetilen kedilerin ulusal saraydaki ikametlerini garanti altına almış oldu.

Devlet başkanlığı sarayındaki veteriner hekimin yanısıra Mexico City Üniversitesi veterinerlik fakültesi öğretim üyeleri de başkanlık kedileriyle ilgileniyorlar. Saray içinde evleri var ve obez olmamaları da gözetilerek besleniyorlar. Yıllar önce başkanlık personelinin evlerinden getirdikleri artık gıdalarla beslendikleri günler geride kaldı.

Hepsinin adları var ve bu isimler “yaşayan sabit varlıklar” kayıtlarında yer alıyorlar. Yaka kartı taşımaları söz konusu değil ama hepsinin çipleri var.

Kuşkusuz, bazıları öne çıkan Meksika başkanlık kedileri ülkede hatta kısmen uluslararası alanda tanınmış şahsiyetler. Sarayda düzenlenen basın toplantılarında sık sık görünüyorlar; röportajlarda arz-ı endam ediyorlar. Resmi törenlerde kendilerini kolladığını bildiklerinden midir Başkan Andrés Manuel López Obrador’a eşlik ediyorlar.

Başkanlık sarayı ziyaretlere açık bir mekan. Bu sayede vurdumduymaz tavırlarıyla kendilerini görür görmez fotoğraflarını çeken turistlerin de ilgisini çekiyorlar.

Hatta içlerinden biri ki adı Nube (İspanyolca’da bulut anlamına geliyor); durumdan vazife çıkararak saray ziyaretçilerini dış kapıda karşılıyor. Ara sıra “miyav” diyerek lütufda da bulunuyor.

Kaynak: Megan Janetsky / AP