12.4 C
Türkiye
Perşembe, Mayıs 9, 2024
Ana Sayfa Dünya DSÖ: Gazze’de ölü sayısı 33 bini aştı, 27 çocuk yetersiz beslenmeden öldü!

DSÖ: Gazze’de ölü sayısı 33 bini aştı, 27 çocuk yetersiz beslenmeden öldü!

0

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 33 bini aştığını, yaklaşık 80 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, DSÖ’nün haftalık basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısında uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı’nın (World Central Kitchen-WCK) 7 çalışanının öldürülmesi karşısında “dehşete kapıldıklarını” dile getiren Ghebreyesus, WCK çalışanlarının açlıktan ölmek üzere olan binlerce Gazzeliye gıda yardımı ulaştırmaya çalıştıklarını belirtti.

Gazze’ye insani yardım ulaştırmanın oldukça zor ve tehlikeli olduğuna işaret eden Ghebreyesus, WCK’nin faaliyetlerini durdurmasından dolayı aç kalan kişi sayısında artış olacağını söyledi.

Ghebreyesus, “DSÖ, Gazze’de sağlık çalışanlarına ve hastanelerdeki hastalara yiyecek dağıtmak için WCK ile çalışıyordu. Bu korkunç olay, DSÖ çalışanları ve ortaklarının çok tehlikeli bir ortamda çalıştığına ve çalışmaya devam edeceğine işaret ediyor.” dedi.

Ghebreyesus, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze, Batı Şeria, İsrail ve Lübnan’da sağlık hizmetlerine yönelik 906 saldırıyı doğruladıklarını, bu saldırıların 736 ölüm ve 1014 yaralanmayla sonuçlandığını bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, X sosyal medya platformundan Gazze’deki çocuk ölümlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

“Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de 27 çocuğun yetersiz beslenmeden öldüğü bildirildi.” ifadesini kullanan Ghebreyesus, hemen ateşkes sağlanmadığı ve yardımların dağıtımının artırılması için güvenlik tesis edilmediği takdirde bu sayının daha da artacağı uyarısında bulundu.