43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek

0

43. İstanbul Film Festivali 17-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek
Biletler yarın (5 Nisan) satışa.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen Festival, bu yıl da Türk ve dünya sinemasından ödüllü filmleri, yıldız oyuncuları ve usta yönetmenleri bir araya getiriyor.

Bu seneki festivalin en büyük sürprizlerinden biri dünya sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Wim Wenders’in onur konuğu olarak ağırlanacak olması.

Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu ödülü kazanan Japon aktör Koji Yakusho da festivalde yer alacak .

İki isim filmlerinin gösterimlerinden sonra seyirciyle buluşacak ve kendilerine Sinema Onur Ödülü sunulacak.

Festival tarafından sinemaya gönül ve emek veren isimlere sunulan Sinema Onur Ödülleri bu yıl, Cannes’da Altın Palmiye kazanan Yılmaz Güney’in Yol filmi de aralarında olmak üzere pek çok uluslararası festivalde ödüller kazanmış, toplumsal meselelere değinen ve kadın hikâyelerinin işlendiği birçok filmde rol alan usta oyuncu Meral Orhonsay ile 1968’den bu yana yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı filmler, kaleme aldığı akademik çalışmalar, çıkardığı sinema dergileri, çevirdiği sinema kitapları, üniversitelerde ve sinema toplantılarında verdiği derslerle çok yönlü sinemacı Engin Ayça’ya takdim edilecek.

Ödüller, 16 Nisan gecesi düzenlenecek Açılış Töreni’nde sahiplerine sunulacak.

Festival biletleri, 5 Nisan Cuma genel satışa çıkacak.

İstanbul Film Festivali’ninprogramı da açıklandı.

Festival programı için;

https://film.iksv.org/tr/program