İYİ Parti’de iki üst düzey istifa

0
İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu istifa etti.
 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde partisinin İstanbul’da aldığı oy oranı nedeniyle görevinden istifa ettiğini X hesabından paylaştığı yazılı açıklamayla duyurdu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, bu akşam yaptığı açıklamada, seçim sonrası İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aldığı kararla yapılacak olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda geçmesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca İstanbul’da partisinin aldığı sonuçları gerekçe göstererek Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu. Buğra Kavuncu’nun istifası, partinin geleceği ve kongre sürecinin daha verimli bir şekilde ilerlemesi için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı ve İstanbul Milletvekili Burak Akburak’tan da istifa haberi geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Akburak, “Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Büyük Kongremizin,Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum.Her daim Liderimizin yanındayım ! Sevgi ve Saygılarımla” ifadelerini kullandı.