Kanada UFO mu düşürdü? Başbakan Trudeau,kimliği belirsiz bir uçan cisim düşürdüklerini söyledi.

0

Kanada UFO mu düşürdü? Başbakan Trudeau,kimliği belirsiz bir uçan cisim düşürdüklerini söyledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau bir Amerikan F-22 savaş uçağının Kanada’nın Yukon kenti üzerinde araba boyutunda tanımlanamayan bir uçan cismi (UFO) düşürdüğünü açıkladı.

The New York Times’a göre Trudeau, hem ABD hem de Kanada tarafından yönetilen Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı’na (NORAD) bağlı bir savaş uçağının, Kanada’nın emriyle garip nesneyi düşürdüğünü belirtti .

Trudeau Twitter’da “Kanada hava sahasını ihlal eden tanımlanamayan bir cismin düşürülmesi emrini verdim” şeklinde konuştu.

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand yaptığı açıklamada, cismin “silindirik” olduğunu ve geçen hafta sonu düşürüldüğünden şüphelenilen Çin balonundan daha küçük olduğunu söyledi.

Beyaz Saray da, Trudeau ve ABD Başkanı Joe Biden’ın vurulmaya izin verdiğini doğruladı ve Pentagon, cismin ilk olarak Cuma akşamı Alaska üzerinde görüldüğünü söyledi.

Trudeau, Cumartesi günü Biden ile görüştüğünü ve nesne kurtarma operasyonunu Kanada kuvvetlerinin yöneteceğini vurguladı.

Cumartesi günü düşürülen nesne, ABD uçaklarının Kuzey Amerika hava sahasında bir nesneyi bir hafta içinde üçüncü kez düşürmesi oldu.  Cumartesi günkü olay, Cuma günü Alaska üzerinde kimliği belirsiz başka bir nesnenin düşürülmesinin ve 4 Şubat’ta şüpheli bir Çin gözetleme balonunun bir ABD F-22 savaş uçağı tarafından düşürülmesinin ardından geldi.

Düşürülen Çin balonu

Kanada şu anda kökenini ve doğasını belirlemek için enkazı kurtarma sürecinde bulunuyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here