Süper Lig 31. hafta/İstanbulspor 0-4 Rizespor, Antalyaspor 1-1 Ankaragücü, Gaziantep FK. 0-3 Alanyaspor

0

Rizespor, İstanbul’da rahat kazandı

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında son sıradaki İstanbulspor’a konuk olan Çaykur Rizespor, sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda oynanan müsabakada konuk ekip Çaykur Rizespor, Ibrahim Olawoyin’in 4. dakikada kaydettiği golle 1-0 öne geçti. 44. dakikada Martin Minchev ile bir gol daha bulan Karadeniz ekibi, soyunma odasına 2-0 üstün gitti.

64. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Minchev, skoru 3-0 yaptı. Maçın skorunu 90. dakikada Çaykur Rizespor’dan Babajide Akintola ilan etti: 0-4

Bu sonuçla ligde 13. galibiyetini alan Çaykur Rizespor, puanını 45’e çıkardı. Bu sezon 21. yenilgisini yaşayan ve  kümede kalma umutları oldukça azalan İstanbulspor ise 13 puanda kaldı. 10 maçtır galip gelemeyen sarı-siyahlı takımın cezası nedeniyle 3 puanı silinmişti.

Ligin ilk yarısında Rize’de oynanan mücadeleyi de yeşil-mavililer 1-0 kazanmıştı.

Antalya’da kazanan yok

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Bitexen Antalyaspor sahasında MKE Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı.

Bitexen Antalyaspor, Ankaragücü’nü Corendon Airlines Park Antalya Stadı’nda ağırladı.

Mücadelenin 40. dakikasında ev sahibi takım Erdoğan Yeşilyurt ile 1-0 öne geçti. Ankara ekibi beraberliği Efkan Bekiroğlu’nun 64. dakikada attığı golle sağladı ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Bu sonucun ardından Bitexen Antalyaspor puanını 41’e, düşme hattının iki sıra üstünde yer alan Ankaragücü ise puanını 34’e yükseltti.

Alanyaspor, Gaziantep’ten 3 puanla dönüyor

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Gaziantep Futbol Kulübü, Corendon Alanyaspor’a 3-0 mağlup oldu.

Kalyon Stadı’nda oynanan mücadelede Antalya ekibinin gollerini 6 ve 72. dakikalarda Ahmed Hassan, 32. dakikada ise Oğuz Aydın kaydetti.

Rakibini 3-0 yenen Corendon Alanyaspor galibiyet serisini 4 maça çıkardı ve puanını 42’ye yükseltti. Düşme hattında yer alan Gaziantep FK ise 31 puanda kaldı.